App TimesUpp breidt diensten uit in Zuid-Nederland voor SmartwayZ.NL

Foto: Ivo Ketelaar

Op 13 april start in Zuid-Nederland de introductie van de nieuwe versie van TimesUpp, een digitale reisassistent die gebruikers via real-time data inzicht geeft in het best mogelijke traject van A naar B. In eerste instantie zal TimesUpp gericht worden ingezet om de doorstroming op en rond de A2 tussen Weert en Eindhoven te verbeteren. De inzet van deze nieuwe reisassistent is onderdeel van SmartwayZ.NL, het programma waarin diverse overheden, bedrijven en kennisinstellingen samenwerken om de bereikbaarheid van Zuid-Nederland te verbeteren.

De nieuwe versie van TimesUpp geeft op een slimme manier de beste route en beste vervoersvorm aan voor de gebruikers. Maurice Mulders, COO van Innovactory, het bedrijf achter TimesUpp: ‘De app zet afspraken in de persoonlijke agenda van gebruikers automatisch om in een volledig reisplan en zorgt er zo voor dat gebruikers makkelijk van A naar B kunnen reizen via de slimste route en een advies geeft over de vorm van vervoer. Daarnaast beschikt TimesUpp over een intelligent vertrekalarm dat kijkt naar het verkeer, de wegwerkzaamheden en de files. En geeft een pushbericht wanneer het tijd is om te vertrekken. Het maakt daarbij niet uit of de gebruiker reist met de auto, het openbaar vervoer, per fiets of te voet.’

Zelfstandig na twee jaar

De lancering van de nieuwe versie van TimesUpp volgt uit de aanpak van SmartwayZ.NL om slimme mobiliteitsdiensten die hun nut bewezen hebben, uit te rollen en op te schalen in Zuid-Nederland. Eind 2017 werd een uitvraag gedaan naar aanbieders van slimme mobiliteitsdiensten. Uit de voorstellen werd TimesUpp van Innovactory geselecteerd. De overeenkomst duurt twee jaar, met als uitgangspunt dat TimesUpp daarna zelfstandig actief blijft.

Meerdere diensten vanaf 2019

Het is de doelstelling van de partijen verenigd in SmartwayZ.NL om vanaf 2019 meerdere slimme mobiliteitsdiensten uit te rollen en op te schalen. Hierbij worden leerervaringen uit de uitrol van TimesUpp meegenomen. Medio 2018 wordt duidelijk hoe dit vervolgproces eruit komt te zien. Kijk voor meer informatie op www.smartwayz.nl. De nieuwe versie van TimesUpp is te downloaden in de App Store en Google Play.

SmartwayZ.NL

Provincie Noord-Brabant, provincie Limburg, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Rijkswaterstaat, gemeenten in Brabant en Limburg en maatschappelijke en belangenorganisaties en markt- en kennispartijen hebben de handen ineengeslagen. Onder de koepel van SmartwayZ.NL werken ze als één organisatie samen om de bereikbaarheid in Zuid-Nederland te verbeteren. Dit programma bestaat uit acht samenhangende deelopgaven. Variërend van het ontwikkelen en invoeren van ITS/smart mobility oplossingen, tot het fysiek verbreden van snelwegen en het aanpakken van vervoersknooppunten. Deze gezamenlijke en integrale aanpak moet leiden tot het vlotste, veiligste, meest robuuste en slimste mobiliteitsnetwerk van Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant