Heijmans ontvangt voorlopige gunning N280 Roermond

logo gebouw heijmans

Provincie Limburg heeft de opdracht N280 Roermond voorlopig gegund aan Heijmans. De opdracht omvat onder andere de aanleg van een verdiepte ligging, een parallelstructuur en twee ongelijkvloerse kruisingen. Ook de Looskade wordt opgehoogd en opnieuw ingericht. De opdracht (engineering & construct) heeft een waarde van € 37 miljoen.

De N280 is de belangrijkste oost-westverbinding in Midden-Limburg. In Roermond is het verkeer op deze weg in de afgelopen jaren drukker geworden. Daarom willen de Provincie Limburg en de gemeente Roermond dat de doorstroming en de verkeersafwikkeling van en naar de stad verbetert en er een betere verbinding komt tussen de gemeenten Roermond en Leudal. Ook moet de N280 beter aansluiten op de A2, de A73 en de B52 naar Duitsland. De vernieuwing van deze weg leidt tot betere doorstroming, bereikbaarheid en veiligheid.

Over Heijmans

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Heijmans NV