Infra Relatiedagen 2018 bezocht door ruim 16.000 professionals

De negentiende editie van Infra Relatiedagen is op 6, 7 en 8 februari 2018 bezocht door 16.016 professionals. Met name beursdag twee en drie werden druk bezocht met zesduizend bezoekers per dag. Uit de bezoekersenquête blijkt dat maar liefst 90% van de ondervraagden aangeeft in 2019 de jubileumeditie van Infra Relatiedagen gaat bezoeken. De beurs viert dan op 5, 6 en 7 februari 2019 haar twintigste editie.

Bijna 400 exposanten namen deel aan Infra Relatiedagen 2018. Dat waren er ruim 50 meer dan in 2017. Door de groei van het driedaagse evenement waren dit jaar alle zeven beurshallen compleet gevuld met professionals die met bouw en beheer van infrastructurele werken te maken hebben, zoals bouwstoffen, bruggenbouw, wegenbouw, sloop en recycling, waterbouw, Rijkswaterstaat en provincies en ingenieurs- en adviesbureaus.

Succesvolle primeur: Machinehal
Voor het eerst was één van de hallen compleet ingericht als machinehal, waar de meeste machine- en materiaalbedrijven bij elkaar stonden. Ook was in deze hal een kennisarena en een machinistencafé. Deze nieuwe opzet werd volgens de organisatie positief ontvangen door zowel exposanten als bezoekers.

Nieuwe en waardevolle contacten
Exposanten waren positief over de kwaliteit van de bezoekers, die volgens hen bestond uit een mix van beslissingsbevoegden en medewerkers. Bezoekers waren op hun beurt te spreken over de nieuwe en waardevolle contacten die zij overhielden aan de vakbeurs. Ook gaven bezoekers aan tevreden te zijn over de presentatie van nieuwe ontwikkelingen en trends op de beurs die groots gepresenteerd werden door de exposanten.

Jong volwassenen
De organisatie van de vakbeurs werkte voor deze editie samen met een aantal scholen om jonge talenten de kans te geven zich te oriënteren op hun toekomst in de infrabranche. Eén van de speerpunten voor de 2019-editie zal zijn: hoe kunnen jong volwassenen verder bij het beursconcept worden betrokken. Hierover zijn reeds al de eerste gesprekken met exposanten en bezoekers gevoerd.

Uitreiking DIA Innovation Award
Dit jaar is er een Duurzame Inzetbaarheidsroute uitgezet, welke is georganiseerd in samenwerking met Volandis. Op donderdag 8 februari mochten de deelnemende bedrijven zich presenteren in de kennisarena en is Roelofs Groep uit Den Ham als winnaar uit de bus gekomen. De tweede prijs ging naar runner-up Nimatech uit Zeewolde. Kennis- en adviescentrum Volandis reikte voor de tweede keer de DIA Innovation award uit aan het bedrijf dat aantoonbaar actief is op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de bouw en infra. Zowel een publieks- als een vakjury brachten hun stem uit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Evenementenhal