CROW lanceert www.staatvanhetov.nl

Foto: Ivo Ketelaar

In het stads- en streekvervoer doen zo’n 17.000 medewerkers elke dag hun best om de reizigers veilig en op aangename wijze naar hun bestemming te brengen. Maar om hoeveel reizigers gaat het eigenlijk? En hoeveel kilometer leggen ze in een jaar af? Zijn ze tevreden? Heeft iedereen eigenlijk wel openbaar vervoer in de buurt? Hoeveel ov-lijnen en haltes zijn er?

Data over deze onderwerpen is aanwezig bij verschillende partijen en wordt versnipperd op verschillende momenten en via verschillende kanalen gepubliceerd. Een landelijk beeld ontbrak tot nu toe. Daarom heeft CROW de website ‘Staat van het ov’ ontwikkeld, waar jaarlijks een landelijk beeld van de staat van het regionaal openbaar vervoer geschetst wordt, te beginnen met 2016.

Inzicht
Jaarlijks gaan we vastleggen hoe het is gesteld met de omvang en de kwaliteit van het regionale openbaar vervoer, gemeten in zowel aanbod als gebruik. En waar mogelijk voorzien van een duiding van de trend, meestal vanaf 2014. De website ‘Staat van het ov’ schetst een landelijk beeld en daarmee nieuwe inzichten in de kwaliteit van het ov. Deze kunnen als input dienen voor het maken van beleid en het verder verbeteren van het openbaar vervoer.

Trend
Met de website ‘Staat van het ov’ pakken we de draad op van eerdere rapporten van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV). Dat bracht in 2011 voor het laatst een rapport uit met cijfers over de omvang van het openbaar vervoer, en wel over de periode tussen 2000 en 2009. Vanaf nu gaan we deze traditie weer oppakken, in een modern jasje.

www.staatvanhetov.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: CROW