Voorbereidende werkzaamheden groot onderhoud N3 van start

Foto: Ivo Ketelaar

Rijkswaterstaat start maandag 8 januari 2018 met de voorbereidingen op het groot onderhoud aan de N3. De werkzaamheden vinden plaats in de nachten van de werkdagen in week 2, 3 en begin week 4.

Aansluiting A15-A16
De voorbereidende werkzaamheden vinden plaats op de N3 tussen de aansluitingen met de A15 en A16. We voeren onder andere asfaltboringen, grondboringen en sonderingen uit. Daarnaast meten we de weg en de viaducten in. Deze werkzaamheden zijn nodig om de uitvoering van het groot onderhoud aan de N3, dat eind 2019 van start gaat, voor te bereiden.

Afsluitingen en hinder N3
De voorbereidende werkzaamheden aan de N3 vinden plaats van 8 tot en met 11 januari, 15 tot en met 18 januari en 22 januari 2018. Om de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk te beperken, vinden deze werkzaamheden in de avonduren en ’s nachts tussen 20.30 uur en 5.30 uur plaats. In de bermen het op het onderliggend wegennet (fietspaden) zijn ook werkzaamheden. Deze zorgen voor zeer geringe hinder en vinden daarom overdag plaats.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, sluiten we tijdens de werkzaamheden op de N3 in de avond en nacht één rijstrook per rijrichting af. Hierdoor is de overlast beperkt. Per nacht wordt aan beide zijden van de weg een rijstrook over een lengte van ongeveer 3 km afgesloten. Het verkeer in beide richtingen kan tijdens de werkzaamheden rijden via de resterende rijstrook per rijrichting.

Groot onderhoud N3
Rijkswaterstaat voert vanaf eind 2019 tot eind 2021 grootschalig onderhoud uit aan de N3. In deze periode vervangen we het asfalt en de fundering van de weg. Ook voeren we diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Meer informatie is te lezen op de projectpagina N3: Groot onderhoud.

Meer informatie
ProjectpaginaN3: Groot onderhoud

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat