Aangepaste aanbestedingsdocumenten voor Design & Construct-contracten

Foto: Ivo Ketelaar

De modeldocumenten voor het aanbesteden van Design & Construct-contracten (D&C) zijn aangepast.

Aanpassingen in de aanbestedingsdocumenten
In de nieuwe versies van de modeldocumenten voor het aanbesteden van D&C-contracten zijn verschillende aanpassingen doorgevoerd. De aanpassingen die verband houden met de zogenaamde model K-verklaring, heeft Rijkswaterstaat al eerder bekend gemaakt. Verder heeft Rijkswaterstaat een aantal wijzigingen doorgevoerd om aan te sluiten bij de laatste versie van het handboek CO2-Prestatieladder.

Tot slot is nog een aantal kleinere wijzigingen doorgevoerd in de eisen die Rijkswaterstaat stelt aan de elektronische ondertekening van documenten die marktpartijen bij een aanmelding of inschrijving moeten indienen. Zo is een gewaarmerkte elektronische handtekening onder documenten van derden (onderaannemers) niet langer noodzakelijk, maar kunnen ondernemingen volstaan met het originele, met de hand ondertekende document. Bovendien is het sinds de invoering van nieuwe Europese regelgeving mogelijk om rechtsgeldig te ondertekenen met een zogenoemde ‘geavanceerde elektronische handtekening gebaseerd op een gekwalificeerd certificaat’. De modeldocumenten zijn gebaseerd op het ARW 2016 en de herziene Aanbestedingswet 2012.

Projectspecifieke keuzes
De modeldocumenten zijn standaard documenten die Rijkswaterstaat voor meerdere inkooptrajecten kan gebruiken. Afhankelijk van de inkoop en de projectspecifieke keuzes selecteert Rijkswaterstaat in de aanbestedingsdocumenten de toepasselijk teksten. Deze worden in het aanbestedingsdossier van het desbetreffende project opgenomen. Niet alle teksten uit de modeldocumenten komen dus altijd in het aanbestedingsdossier. Vervolgens vult Rijskwaterstaat de modeldocumenten aan voor de projectspecifieke situaties om tot een volledig aanbestedingsdossier te komen.

Meer informatie
De nieuwe versies van het aanmeldings- en selectiedocument en het inschrijvings- en beoordelingsdocument staan op de website van Rijkswaterstaat op de pagina Design & Construct

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat