Verkeer rijdt over de nieuwe N31 door Harlingen

Foto: Ivo Ketelaar

Na een bouwperiode van bijna 2 jaar was het vanochtend 7 november 2017 om 6.30 uur zover. De eerste auto’s konden gebruik maken van de nieuwe N31 door Harlingen. Een mijlpaal voor het project maar zeker ook voor de Harlingers. Op dit moment zijn er twee rijstroken beschikbaar aan de oostzijde van de bak. Nu kan aannemer Ballast Nedam de oude weg opruimen en de westkant van de verdiepte bak afmaken. In december worden alle vier rijstroken in gebruik genomen. Afgelopen nacht is de nieuwe N31 aangesloten op de huidige N31. Hiervoor moest nog wel aardig wat werk worden verzet. Met circa 100 man is onder andere het laatste asfalt en de belijning aangebracht.

Het afbreken van de oude N31 is ook vannacht al gestart. Als eerste is de bypass en tijdelijke brug over de Grensweg aan de beurt. Op dinsdag 7 en woensdag 8 november is de Grensweg ter hoogte van het viaduct dan ook afgesloten voor het verkeer. Wanneer dit afgerond is gaat aannemer Ballast Nedam verder met afmaken van de nieuwe Almenumerweg. Op deze manier wordt ook het onderliggend wegennet stuk voor stuk aangepakt en afgemaakt. Voor de Harlingers betekent dit dat er de komende tijd nog diverse omleidingen zullen zijn. Wel blijft Harlingen altijd goed bereikbaar voor iedereen.

Voor een volledig overzicht van de komende omleidingen kunt u kijken op n31harlingen.nl/tijdelijkeroutes

De nieuwe N31 bestaat uit een verdiepte ligging over een lengte van 2 kilometer met 4 viaducten, een spoorviaduct en een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal. Met de verdiepte ligging van de nieuwe weg verdwijnt de ‘visuele tweedeling’ in Harlingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Friesland (Provincie Fryslân)