Nieuwsbericht | Datum: 04-04-2005Syntus nieuwe vervoerder spoorlijn Tiel-Arnhem
Doetinchem - Vanaf 1 april 2005 neemt Syntus het openbaar vervoer over van NS op de spoorlijn Tiel-Arnhem. Het voortbestaan van deze spoorlijn is hiermee een feit. Syntus verbetert op verschillende manieren het treinverkeer op de lijn Tiel-Arnhem. Dit door onder andere ’s avonds treinen in te zetten in plaats van bussen en taxi’s en op doordeweekse dagen vaker per half uur in de spits te rijden, in plaats van één keer per uur. In aanwezigheid van de Directeur Generaal Personenvervoer van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, de heer drs. S. Riedstra, nam de directie van Syntus op 1 april 2005 in Tiel de felicitaties in ontvangst.

Het Ministerie van Verkeer & Waterstaat is tot december 2006 voor deze spoorlijn de opdrachtgever van Syntus. Vanaf december 2006 nemen de provincie Gelderland en het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN) het opdrachtgeverschap over van het Ministerie. Tot 2009 laten beide opdrachtgevers Syntus, dat in de Achterhoek en West-Twente al succesvol treinen en bussen in een geïntegreerd concept exploiteert, op de spoorlijn rijden. Voor 2009 schrijven zij een nieuwe aanbesteding uit voor bus én trein voor Rivierenland en Overbetuwe.

Feestelijke starthandeling
Vanaf station Tiel heeft Directeur Generaal Riedstra onder grote belangstelling de lighttrain ‘Lint’ van Syntus haar eerste meters op het spoor Tiel-Arnhem laten rijden. De heer Riedstra reed met de moderne trein door een over het spoor gespannen lint, waarna vele ballonnen het luchtruim kozen en het voortbestaan van de spoorlijn officieel een feit was.

Verbeteringen
De komst van Syntus levert voor de reizigers een aantal verbeteringen op. Ten eerste worden de bussen en taxi’s, die tot heden in de avonduren reden, vervangen door treinen. Alleen voor de allereerste verbinding ’s morgens van Arnhem naar Tiel en de allerlaatste verbinding ’s avonds van Tiel naar Arnhem, wordt een bus ingezet. Daarnaast rijdt Syntus op doordeweekse dagen vaker elk half uur een trein, in plaats van één keer per uur. En tenslotte zet Syntus, naast de Buffel, haar nieuwe, moderne Lint treinen in op de spoorlijn in de Betuwe.

45.000 gratis Syntus-dagkaarten Tiel-Arnhem v.v.
Syntus stelt zichzelf voor in een speciale introductiebrochure, die huis-aan-huis in de gemeenten Overbetuwe, Neder-betuwe en Tiel is bezorgd. Om de inwoners in deze gemeenten op een aantrekkelijke wijze te laten kennis maken met de vernieuwde spoorlijn Tiel-Arnhem heeft Syntus via deze brochure maar liefst 45.000 gratis dagkaarten Tiel-Arnhem v.v. verspreid. Hiermee kan tot en met zondag 8 mei 2005 gratis één dag gereisd worden op dit traject.

Aantrekkelijke tarieven
Naast de reguliere treinkaartjes heeft Syntus ook eigen aantrekkelijke vervoerbewijzen. Deze zijn geldig in alle treinen en bussen van Syntus. Met de Syntus-Weekenddagkaart is het bijvoorbeeld mogelijk om voordelig te reizen in het weekend. Deze kaart kost slechts € 10,- en is 1 dag in het weekend geldig voor twee personen. Per kaart mogen drie kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis mee.


Deel dit artikel:                   

Eurostat: Share of renewable energy in the EU up to 18.0%
Nieuwsbericht
ProRail tekent voor verbeterde samenwerking met hulpdiensten
Nieuwsbericht
NEN organiseert Automation Forum
Nieuwsbericht
Informatieavonden ontwerpstructuurvisie A4 Burgerveen-N14; 10 en 11 februari 2020
Nieuwsbericht
Provincie Limburg en Arriva sluiten overeenkomst over Maaslijn
Nieuwsbericht
EIB: Structureel groeiperspectief voor de bouw blijft sterk
Nieuwsbericht
ProRail test vier soorten duurzame dwarsliggers
Nieuwsbericht
Arcadis en Over Morgen bundelen krachten
Nieuwsbericht
Klant-en-klare schakelinstallatie in Vijfhuizen
Nieuwsbericht
PerceelTool helpt eigenaren bij tegengaan wateroverlast en beperken droogte
Nieuwsbericht
Risico's in kaart, kennis op orde en toch een ongeval
Weblogposting
N200: Eerste liggers nieuwe Boezembrug gelegd
Nieuwsbericht
Bijna 25.000 aanvragen aardgasloze nieuwbouwwoningen in 2019
Nieuwsbericht
Van Nieuwenhuizen: Nederland opnieuw inrichten tegen weersextremen
Nieuwsbericht
Meer treinen laten rijden door sneller invoegen van goederentreinen
Nieuwsbericht
Pier Eringa nieuwe voorzitter NGinfra
Nieuwsbericht
ABB and Qbuzz power progress in Dutch e-mobility adoption
Nieuwsbericht
Oplossingsrichtingen bereikbaarheid Ameland opgesteld
Nieuwsbericht
Officiële aftrap Brabants Verkeersveiligheidsplan 2020-2024
Nieuwsbericht
Nieuwe informatieavonden Drentse zonneroute A37; januari 2020
Nieuwsbericht
Schonere lucht voor 50% gezondheidswinst
Nieuwsbericht
Langzamere goederentreinen tussen Meteren en Boxtel
Nieuwsbericht
Alliander: In 2020 882 miljoen euro investering in energienetten
Nieuwsbericht


[Banners]


[Events]

[Rotating banners]