Onderbreking werkzaamheden groot onderhoud bruggen zeesluizen Farmsum

Foto: Ivo Ketelaar

Woensdag 18 oktober 2017 is het groot onderhoud van de 2 buitenhoofdbruggen van het sluizencomplex in Farmsum vanwege financiële omstandigheden bij de aannemer stil komen te liggen. De ingestelde omleidingsroute wordt verwijderd en het wegverkeer kan daarna weer gebruikmaken van de brug.

Rijkswaterstaat en de provincie Groningen werken met de betrokken partijen aan een spoedige oplossing om de werkzaamheden door te laten gaan. Afgelopen maandag was de aannemer, BSB Staalbouw uit Burgum, gestart met het groot onderhoud van de 2 buitenhoofdbruggen van het sluizencomplex in Farmsum. Gisteren werd bekend dat de aannemer een surseance van betaling heeft aangevraagd waardoor het werk stil is komen te liggen.

Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, was een omleiding ingesteld. De buitenhoofdbruggen worden nu weer uitgerust met de snelheidsbeperkende maatregelen en doseerlichten, zodat het wegverkeer er weer overheen kan. De omleidingsroute vervalt tot nader orde. De bedrijven in de omgeving zijn over deze situatie geïnformeerd.

Hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl
Zeesluis Farmsum is onderdeel van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl en is 1 van de belangrijkste waterwegen van ons land. Rijkswaterstaat is eigenaar en beheerder van de vaarweg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat