CityChallenge startsein voor herinrichting stadshart Eindhoven

Foto: Ivo Ketelaar

Gemeente op zoek naar ideeën voor een boeiende binnenstad

De komende periode werkt de gemeente Eindhoven samen met onder meer bewoners en ondernemers aan een nieuw ontwerp voor de openbare ruimte van de binnenstad. Wethouder Yasin Torunoglu deed op woensdag 11 oktober 2017 in het Stadhuis de aftrap voor het project Boeiende Binnenstad. Daarvoor lanceerde hij een zogeheten CityChallenge. “We dagen iedereen uit om tot half november zijn creatieve en innovatieve ideeën voor de binnenstad met ons te delen.”

Het centrum van Eindhoven is volop in ontwikkeling. Veel plannen staan op stapel, zoals de herinrichting van het Stationsgebied en de herontwikkeling van het VDMA-terrein. Maar ook de binnenstad – de straten met de rode steentjes én het Stratumseind – gaat vanaf medio 2019 op de schop. De huidige inrichting is verouderd. De ‘Binnenstadsvisie Eindhoven 2025’ laat bovendien volop ambities zien.

Groene en gezonde omgeving
Yasin Torunoglu over de toekomst van het stadshart: “We willen een gezellige binnenstad, waar je tegelijkertijd door de aanwezigheid van technologie en design voelt dat je in het hart van Brainport Eindhoven bent. Waar je je als Eindhovenaar thuis voelt én waar onze (internationale) gasten graag naartoe komen.” Ook het grijze straatbeeld moet tot het verleden gaan behoren: “We streven naar een groene en gezonde omgeving waar je kunt wonen, winkelen, werken, ontspannen en elkaar ontmoeten.”

CityChallenge
Eindhoven sluit voor het ophalen van ideeën aan bij het landelijke online ideeënplatform CityChallenges.nl. Belangrijke thema’s bij de challenge over de binnenstad zijn: eigen identiteit, slimme bewegwijzering, stadshart voor iedereen en een groene binnenstad. Voor de drie beste ideeën zijn mooie geldbedragen te winnen van respectievelijk 2500 euro, 1500 euro en 500 euro. De twee beste ideeën van jongeren onder 18 jaar worden (extra) beloond met 250 euro. De challenge loopt tot en met zondag 19 november.

Meer informatie
Meer informatie over het project Boeiende Binnenstad en de CityChallenge vind je op eindhoven.nl/boeiendebinnenstad en citychallenges.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Eindhoven