Arcadis helpt Utrecht klimaatbestendig maken

Foto: Ivo Ketelaar

Arcadis, de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving, helpt de gemeente Utrecht klimaatbestendig te maken. De komende jaren moet het riool grote pieken in neerslag aankunnen. Arcadis helpt bij de modellering van de riolering en hemelwatervoorzieningen en bekijkt de komende vier tot acht jaar continue of het systeem op orde is. Waar nodig, volgen aanpassingen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, aldus Arcadis.

Gemeenten worden in de toekomst geacht om een klimaatstresstest te doen. Utrecht is de eerste grote gemeente die dit in één keer voor een lange tijd wil garanderen. Met de keuze voor Arcadis werkt Utrecht straks met de laatste internationaal ontwikkelde methodes om zicht te krijgen om het functioneren van het watersysteem in haar stad.

Utrecht is een waterrijk gebied met een drukke historische binnenstad. Volgens David van Raalten, Europees directeur water management bij Arcadis, heeft Utrecht de uitdaging om het stedelijk gebied water robuust te maken ,,De komende jaren nemen pieken in neerslag toe. De gemeente Utrecht sorteert hier goed op voor en heeft verduurzaming van het stedelijk waterbeheer hoog op de agenda staan. Door nu slim te kijken kan de gemeente investeringen beter op elkaar afstemmen.’’

Over Arcadis
Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Door de toepassing van onze diepe marktsectorkennis in combinatie met onze ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten. Wij zijn met 27.000 mensen die in ruim zeventig landen meer dan €3,3 miljard aan omzet genereren. Wij ondersteunen UN-Habitat met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS Nederland BV