Royal HaskoningDHV versterkt leiderschap maritieme activiteiten

Foto: Ivo Ketelaar

Met de benoeming van vijf leidinggevenden op sleutelposities geeft Royal HaskoningDHV een flinke impuls aan haar positie en groeiambities in de maritieme industrie. Wereldwijd speelt het ingenieursbureau al een grote rol in de sector; het bedrijf beschikt over een van de grootste teams van maritieme professionals ter wereld met projecten in meer dan 40 landen.

Craig Huntbatch, Business Line Director Maritime & Aviation, Royal HaskoningDHV: “We streven er altijd naar om ervoor te zorgen dat we over de beste mensen beschikken, waarbij we ons voortdurend aan de behoeftes van onze klanten aanpassen. Vanuit onze strategie is het belangrijk voor ons dat we wereldwijd over het juiste talent en de beste kennis beschikken.”

Midden-Oosten en India
Johan van Voorthuizen (48) is benoemd tot Director Maritime van de Business Unit AMEI, die Afrika, het Midden-Oosten en India beslaat. Hij volgt Martijn van den Berk op, die heeft besloten zijn carrière buiten de onderneming voort te zetten.

Johan heeft sinds 1995 diverse leidinggevende posities bij Royal HaskoningDHV bekleed. Hij deed uitgebreide ervaring op in Nederland, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië en heeft een aanzienlijke staat van dienst op het gebied van de ontwikkeling van teams en de groei van bedrijfsactiviteiten. Johan blijft verantwoordelijk voor de Business Unit Maritime Netherlands & Americas.

Johan van Voorthuizen: “Er zijn veel kansen voor verdere uitbouw van onze activiteiten in de AMEI regio. Een recent aan ons toegekend project in India samen met diverse havenprojecten in Saoedi- Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Oman onderstrepen dit feit.”

Johan wordt bijgestaan door Cameron Smith (48), die de positie van Director van de Maritime Advisory Group in Dubai zal bekleden. Cameron werkt sinds acht jaar in het Midden-Oosten en heeft in die tijd een uitgebreid netwerk in de regio opgebouwd.

“Met het oog op het ervaren team in Dubai, aangestuurd door Cameron Smith, en het sterke team in India dat onder leiding staat van Aslam Bijapur, heb ik er het volste vertrouwen in dat we onze positie verder kunnen ontwikkelen en versterken”, aldus Johan van Voorthuizen.

Europa
Stuart White (44), op dit moment Director van de Advisory Group Maritime UK, vervangt Johan van Voorthuizen als Director van de Business Unit Maritime Europe. Stuart heeft een sterk netwerk van klanten opgebouwd en heeft uitgebreide ervaring opgedaan in het Verenigd Koninkrijk en de internationale maritieme sector. De Business Unit bestaat uit 180 maritieme professionals die samenwerken aan uitdagende projecten, zoals het Maritime Yard Project van Saudi Aramco in Saoedi-Arabië en het verrichten van onderzoek naar de mogelijkheden op het gebied van duurzame energie voor de haven van Mombasa in Kenia.

Stuart White “Na een carrière van 20 jaar bij Royal HaskoningDHV kijk ik echt uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik zal me primair richten op de voortzetting en verdere uitbouw van bestaande successen en de doorontwikkeling van innovatieve en digitale oplossingen die aansluiten op de veranderende vraag van onze klanten.”

Zuidoost-Azië
Bas van Dijk (41) gaat als Director van de Maritime Advisory Group in Vietnam leiding geven aan het kantoor in Ho Chi Minhstad. Vanwege zijn uitgebreide internationale ervaring heeft Bas de taak gekregen het team in Vietnam de komende jaren verder uit te breiden.

“Ik kijk ernaar uit verder te bouwen aan het huidige succesvolle team in Vietnam en het kantoor dusdanig te ontwikkelen, dat we nog beter in staat is onze klanten met hoogwaardige services te bedienen. Dit kantoor zal zelfstandig opereren naast de al bestaande vergelijkbare kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Nederland”, zegt Bas van Dijk.

Hij zal samenwerken met Hieu Nguyen (35) die de rol van Associate Director Maritime Vietnam op zich neemt. Hieu zal zich richten op het leiden en verder ontwikkelen van het lokale team en zijn kennis van de Vietnamese markt.

Wereldwijde oplossingen
Craig Huntbatch concludeert: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we met dit sterke team onze wereldwijde maritieme aanwezigheid versterken, onze medewerkers de beste kansen voor persoonlijke groei blijven bieden en ervoor zorgen dat we onze klanten innovatieve oplossingen blijven leveren.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal HaskoningDHV