A7 Afsluitdijk: Groot onderhoud Stevinsluizencomplex Den Oever

Foto: Ivo Ketelaar

Rijkswaterstaat voert van mei tot en met september 2017 groot onderhoud uit aan de monumentale heftorens van de Stevinsluizen bij Den Oever. Van dinsdag 30 mei tot en met uiterlijk maandag 5 juni bouwt de aannemer steigers op.

Voor de veiligheid wordt dan 1 rijstrook afgesloten. Dit kan hinder geven voor het verkeer, met name in combinatie met het drukke verkeer in het pinksterweekend. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de actuele verkeersinformatie te volgen en bij hinder, indien mogelijk, te kiezen voor een alternatief tijdstip of alternatieve route.

Bij het plannen van de werkzaamheden in deze periode is zo veel mogelijk rekening gehouden met feestdagen en evenementen, maar enige overlap is helaas niet te voorkomen. Buiten het op- en afbouwen van de steigers blijven alle rijstroken beschikbaar. Ter hoogte van de werkzaamheden wordt wel een snelheidsbeperking ingesteld en vindt een wegversmalling plaats.

Groot onderhoud
Het groot onderhoud van de heftorens bestaat uit het repareren van de betonschade en het aanbrengen van een nieuwe verflaag. De werkzaamheden aan de heftorens van het Lorentzsluizencomplex bij Kornwerderzand zijn al eerder dit jaar gestart en worden in juni afgerond. Aansluitend op de renovatie wordt gewerkt aan Lichtpoort van ontwerper en innovator Daan Roosegaarde. Lichtpoort geeft de opgeknapte heftorens een retroreflecterende laag, waardoor de lijnen oplichten door de koplampen van passerende auto’s.

Afsluitdijk
De Afsluitdijk wordt de komende jaren versterkt. Dat is nodig om ons land ook in de toekomst te beschermen tegen overstromingen. In 2018 starten de uitvoeringswerkzaamheden. Kijk voor meer informatie op de website Project Afsluitdijk en op de website Eén Afsluitdijk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat