UvW: Minister Schultz ontvangt Uniepenning

Foto: Ivo Ketelaar

Op maandag 20 maart 2017 heeft Hans Oosters, voorzitter van de Unie van Waterschappen, op de jaarlijkse Waterschapsdag de Uniepenning uitgereikt aan vertrekkend minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). Dit als blijk van waardering voor haar jarenlange inzet voor het waterbeheer in het algemeen en het werk van de waterschappen in het bijzonder.

Sinds 2012 is Melanie Schultz van Haegen actief geweest als minister van Infrastructuur en Milieu. Zij heeft blijvende aandacht en financiële middelen voor waterveiligheid gegarandeerd. Ze heeft de Deltabeslissing Waterveiligheid genomen, met daarin een nieuw stelsels van normen voor de waterveiligheid. Ook heeft zij de verbetering van de waterkwaliteit een impuls gegeven met het Delta-aanpak Waterkwaliteit en Zoetwater.

Hans Oosters, voorzitter Unie van Waterschappen: “Met de komst van het OESO-rapport ‘Water Governance in the Netherlands – Fit for the future?’ in 2014 en haar uitstekende uitleg hierover naar de Tweede Kamer heeft Melanie Schultz van Haegen een positieve bijdrage geleverd aan de stabiliteit van het waterschapsbestel. Ook heeft zij de Nederlandse watersector niet alleen nationaal, maar ook internationaal actief op de kaart gezet. Dat verdient veel lof. Als waterschappen hebben wij dit zeer gewaardeerd.”

Ook in haar rol als staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat is Melanie Schultz van Haegen van grote waarde geweest voor de waterschappen. In 2004 pleitte zij bij de behandeling van de bekostiging regionaal waterbeheer nadrukkelijk voor behoud en versterking van het waterschapsbestel. Ook legde zij in 2004 de basis voor de huidige Waterwet.

Melanie Schultz van Hagen keert niet terug in een volgend kabinet, zo kondigde zij afgelopen mei aan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Unie van Waterschappen (UVW)