Innovatieve ideeën gezocht om het OV te verbeteren!

Foto: Ivo Ketelaar

Iedereen met een hart voor het OV wordt uitgedaagd met een originele oplossing te komen waarmee het openbaar vervoer verbetert. Deelnemers maken kans op een prijs van € 5000,- en een uitnodiging van één van de OV-partners om het idee daadwerkelijk te realiseren.

Slim OV- Idee competitie
De Metropoolregio Rotterdam Den Haag en de Provincie Zuid-Holland zijn de initiatiefnemers en realiseren Slim OV- Idee met de OV-partners RET, HTM, NS, Connexxion, Arriva en Waterbus. Zij dagen reizigers, studenten en bedrijven uit hun creatieve idee in te dienen op slimovidee.nl. Na acceptatie krijgen de deelnemers van de competitie hulp van professionele businesscoaches. Hiervoor is een speciaal online Slim OV-Idee Community platform gebouwd.

De uiterste inleverdatum is 8 mei 2017, maar hoe eerder het idee ingediend wordt, hoe langer de coaches kunnen helpen om het idee verder aan te scherpen. Alle ideeën maken kans op adoptie door een OV-bedrijf, de winnaar krijgt daar bovenop een prijs van € 5000,-.

Europees tintje
De ingediende ideeën komen ook terecht in een Europese database, waar ze gebruikt kunnen worden als inspiratiebron voor beter OV in andere Europese steden. Dit jaar werkt Slim OV Idee namelijk samen met CIPTEC (Collective Innovation Public Transport in Europe). Dit is een samenwerkingsproject van Europese OV bedrijven, universiteiten en overheden op zoek naar innovatieve ideeën om het OV in Europese steden te verbeteren. Deelnemers komen met hun idee hierdoor ook in aanmerking voor de Ciptec Publieksprijs!

Eerdere winnaars
Vorig jaar is de Juryprijs gewonnen door ‘Refill my cup!’: koop bij een kiosk een warmtebeker die je voortaan met korting kan laten bijvullen met koffie of thee. Bijvullen van de beker is een duurzame en goedkopere oplossing. De Publieksprijs ging naar het idee ‘De Omzetter’. Dit is een applicatie die omroepberichten in het OV omzet naar tekstberichten op de smartphone. Op slimovidee.nl vind je alle informatie over de competitie. Je kunt Slim OV-Idee volgen op Twitter, Facebook, Instagram en Google+ om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Slim OV-idee