Fietsenstalling in de 9292 reisplanner

Foto: Ivo Ketelaar

Sinds 22 december 2016 kunnen ov-reizigers in het reisadvies van 9292 ook zien of ze hun fiets kunnen parkeren bij een halte. Op de haltepagina’s wordt niet alleen vermeld of er een fietsenstalling aanwezig is, maar ook hoeveel plekken beschikbaar zijn.

9292 is al een tijd op zoek naar mogelijkheden om de aansluiting tussen fiets en OV voor de reiziger te vergemakkelijken. De eerste stap hierin is gezet door het tonen van fietsenstallingen op de haltepagina’s. De bezoeker bereikt deze pagina door in het reisadvies op een halte te klikken. Bij aanwezigheid van stalling op de halte wordt ook weergeven hoeveel plaatsen hier zijn. Indien geen stalling aanwezig is, wordt een icoon getoond met daardoor een verticale streep.

De getoonde informatie ontvangt 9292 van het Centraal Halte Bestand. Dit bedrijf houdt alle informatie over Nederlandse haltes bij. Stefan Hulman, algemeen directeur 9292: “We zijn blij met deze nieuwe toevoeging aan onze planner. Nederland is een echt fietsland en daarom is deze nieuwe functie van grote waarde. We streven op termijn naar nog meer ontwikkelingen met betrekking tot de fiets.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: 9292 REISinformatiegroep bv