Dutch Hyperloop Challenge: De Hyperloop Capsule is af, nu de volgende stap

1889 logo hyperloop challenge

Vandaag heeft Henk Kamp, Minister van Infrastructuur en Milieu, de capsule van Delft Hyperloop gelanceerd. Prins Constantijn werd om een reactie gevraagd. Hij prees het ontwerp en merkte op dat de volgende stap de toepassing van Hyperloop is. Dat is precies het doel van de Dutch Hyperloop Challenge: ideeën genereren voor de toepassing.

Wat is de Challenge?

De Dutch Hyperloop Challenge vraagt om ideeën die zich richten op de toepassing van Hyperloop, op de maatschappelijke impact en op economische groei. De Challenge vraagt om what-if ideeën, in-the-box of out-of-the-box, voor het vervoer van goederen en/of personen.

Mars Geuze, Chief Technical Officer bij het Delft Hyperloop team, zegt het volgende over de Challenge: "De technische basis voor Hyperloop is gelegd, de volgende mijlpaal is het kiezen van een geschikte toepassing om de commerciële levensvatbaarheid van het concept te demonstreren.’

What is in it for you?

De Dutch Hyperloop Challenge biedt organisaties en individuen een unieke gelegenheid om bij te dragen aan de disruptie die de mobiliteit voor altijd zal veranderen. Organisaties kunnen een mooie showcase creëren, opkomende talenten laten schitteren en kunnen zich presenteren als aantrekkelijke werkgever. Start-ups en studenten in contact komen met gerenommeerde bedrijven en ontvang coaching van deskundige juryleden. Daarnaast zal de winnaar een veel exposure in Nederland en in het buitenland te krijgen. De 3 beste ideeën (één voor de beste overall, een voor de meeste out-of the box en één voor de beste economisch haalbaar) worden beloond met tickets en hotel te Hyperloop One in Nevada en Californië.

Wie kan deelnemen?

Iedereen: studenten, professoren, kennisinstellingen, bedrijven uit alle sectoren, consultants, wetenschappers, publieke organisaties. De teams kunnen uit maximaal 3 personen bestaan.

Hoe zullen de ideeën worden beoordeeld?

Op relevantie voor de ontwikkeling van Nederland in logistiek of personenmobiliteit, economische haalbaarheid en creativiteit. We belonen geen dikke rapporten. We belonen wel verhalen, films en de visualisatie van je dromen en hoe dit werkt in de praktijk.

Wat is de planning?

· Om coaching te krijgen kunnen teams zich voor 1 juli inschrijven door te mailen naar hyperloop@connekt.nl. Deelnemers worden uitgenodigd voor de Hypermeet op 7 juli van 13.30 -15.00 uur (met live verbindingen met Hyperloop One en andere initiatieven in Europa) en op 4 augustus van 12.00 -14.00 uur (met experts die kunnen coachen).

· Inzendingen moeten op vrijdag 26 augustus voor 12.00 uur worden gemaild naar hyperloop@connekt.nl.

· Maandag 29 augustus wordt bekend gemaakt welke ideeën zijn geselecteerd.

· Vrijdag 2 september kunnen de geselecteerde teams tussen 09.00 en 11.00 uur pitchen aan de jury. De jury zal de winnaars op 2 september bekend maken.

· Van 2 tot 15 september zal de jury de overall winnaar helpen met het fine tunen van het plan dat zal worden ingediend bij de Hyperloop One Global Challenge.

Wie zijn de leden van de jury?

• Mark Frequin – Ministerie van Infrastructuur en Milieu, juryvoorzitter

• Jan Hendrik Dronkers – Rijkswaterstaat

• Jasper Snijder – KPN

• Walther Ploos van Amstel – Amsterdam University of Applied Sciences

• Pieter Litjens – Gemeente Amsterdam

• Frank Wammes – Capgemini

• Carlo van de Weijer – TU Eindhoven

• Guido Dierick – NXP

• Vincent Kobesen – PTV Group

• Mars Geuze – Delft Hyperloop team

• Nico Anten – Connekt

Over de Hyperloop One Global challenge

De winnaar van de Dutch Hyperloop Challenge zal deelnemen aan de Hyperloop One Global challenge. Op 11 mei heeft Hyperloop One (voorheen Hyperloop Technologies) de Hyperloop One Global Challenge aangekondigd, een mogelijkheid voor individuen, bedrijven en overheden over de hele wereld om creatieve ideeën te ontwikkelen voor het toepassen van de eerste Hyperloop One oplossingen om de meeste urgente transport problemen op te lossen. Hyperloop One zal toegang verschaffen tot haar expertise en ecosysteem om de vooruitgang van deze concepten te ondersteunen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Connekt