Wegbeheerders en serviceproviders zijn positief over NDW

Foto: Ivo Ketelaar

Partners en serviceproviders zijn steeds meer tevreden over NDW als uitvoeringsorganisatie en samenwerkingsverband. Dit blijkt uit het evaluatie-onderzoek, uitgevoerd door onafhankelijk bureau Statisfact, dat in december is besproken in de Raad van Toezicht van NDW. Drie jaar geleden, bij de eerste evaluatie, kreeg NDW al een voldoende van de betrokkenen, maar deze keer werd er royaal beter gescoord.

Zowel wegbeheerders als serviceproviders vinden de data noodzakelijk en goed geschikt voor hun toepassingen. Beide groepen geven dit een rapportcijfer 8 onder ‘mate van gebruik’ in onderstaande grafiek. Een ruime voldoende, een rapportcijfer rond de 7, wordt gegeven aan: de gegevenskwaliteit, de kwaliteit van de diensten van de NDW-uitvoeringsorganisatie en aan het functioneren van het samenwerkingsverband.

Toch is er geen reden om achterover te leunen. Er zijn ook verbeterpunten naar voren gekomen in het onderzoek. Zo wordt de historische databank zeer gewaardeerd, maar kan de ontsluiting van de data verbeterd worden. Ook willen de partners meer inzicht krijgen in de kosten-baten verhouding van hun deelname in NDW. Voor de statusgegevens wordt gedacht aan een uitbreiding van de databank met meer datasoorten, zoals maximum snelheden. Voor de actuele verkeersgegevens is de wens uitgesproken om een betere dekking op het gemeentelijke wegennet te realiseren. Een werkgroep met leden van de partners gaat deze aanbevelingen verder uitwerken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW)