Extra aandacht voor innovatie op InfraTech 2017

2026 logo InfraTech 2017

De vakbeurs InfraTech 2017 zet innovatie meer dan ooit nadrukkelijk in de schijnwerpers. Nieuw zijn ‘Lab op straat’, het thema Infra Innovaties op de beursvloer en een kennisprogramma rondom vier trends in de sector. Succesvolle Themapleinen evenals de Innovatieprijs krijgen vanzelfsprekend een vervolg. InfraTech 2017 vindt plaats van 17 tot en met 20 januari 2017 in Rotterdam Ahoy.

Thema: Slim verbinden

Het thema van InfraTech 2017 is: ‘Slim verbinden’. Saskia Vernooij, Exhibition Manager: ‘We zien dat de infrasector enorm in beweging is. Dat vraagt om nieuwe benaderingen van samenwerking tussen de publieke en private sector. We brengen op InfraTech vooraanstaande stakeholders, innovatieve organisaties en honderden bedrijven uit de hele branche bij elkaar. Zo legt de vakbeurs letterlijk en figuurlijk verbinding tussen al deze partijen. Door het nadrukkelijker etaleren van innovaties en beter faciliteren van kennisuitwisseling willen we van InfraTech voor de hele sector een nog nuttigere ontmoetingsplaats maken, waar zowel exposanten als bezoekers in de praktijk daadwerkelijk iets aan hebben. Vandaar diverse nieuwe initiatieven, terwijl we succesvolle themapleinen en samenwerkingsverbanden verder uitgebreid hebben.’

Nieuw: Lab op Straat

Lab op Straat loopt als een rode loper over de beursvloer. Het wordt een test- en showstraat waar bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen laten zien hoe zij samen aan een duurzame wereldhavenstad werken. In het Lab worden nieuwe producten getest en innovatieve technieken uitgeprobeerd die bijdragen aan een groener, schoner en gezonder Rotterdam. Gemeente Rotterdam is initiatiefnemer van dit project.

Infra Innovaties: gebundeld op beursvloer

Infra Innovaties wordt de plek op de beursvloer waar exposanten hun laatste innovaties tonen in hun eigen stand. Tevens laten kennis- en opleidingsinstituten en studenten hier zien hoe zij nieuwe producten en technieken ontwikkelen. De galerij met de innovaties van de Innovatieprijs is hier ook helemaal op haar plek. Door de innovaties als apart thema te presenteren, krijgen bezoekers in een keer een beter overzicht van de vernieuwingen in de sector.

Kennisprogramma rondom vier trends

In het kennisprogramma op de beurs worden opdrachtgevers en opdrachtnemers uitgedaagd om met elkaar in discussie te gaan en nieuwe ideeën te vormen. Zo houden publiek en privaat elkaar scherp. De trends die centraal zullen staan zijn: complexe mobiliteit, herwaardering vakmanschap, circulaire economie en veranderende samenwerking in de keten. Het programma komt tot stand dankzij een intensieve samenwerking met o.a. CROW en Bouwend Nederland.

Themapleinen

Om als InfraTech de hele sector in de volle breedte te kunnen bedienen, zijn op de beursvloer diverse themapleinen en collectieve presentaties terug te vinden. Zo kunnen ook instellingen uit de publieke sector of bedrijven die in een nichemarkt opereren, optimaal gebruikmaken van de platformfunctie die InfraTech biedt. De volgende themapleinen en collectieve presentaties staan gepland: MKB INFRA Plein, Provincieboulevard, ICT Plein, PleinNL, Water Innovatie Plein, demogebied riolering, Reliningplein, Gemeenteplein, Startersstraat, Wegdekreflectieplein, Leren in de infra en Try Out.

Toonaangevend nationaal platform

Met circa 550 exposanten en ruim 20.000 bezoekers uit heel Nederland en omringende landen is InfraTech uitgegroeid tot veruit de belangrijkste beurs voor de infrasector in Nederland. Publiek en privaat, grote en kleine partijen, koplopers en volgers: InfraTech brengt de complete keten bij elkaar. Rijkswaterstaat en Gemeente Rotterdam zijn gastheren van de vakbeurs en Bouwend Nederland, CROW en De Bouwcampus strategische partners.

Daarnaast hebben IKT Nederland, Jonge Geesten, MKB INFRA, NLingenieurs, NVAF, Het Opdrachtgeversforum in de bouw, PIANOo, SBRCURnet en Vereniging van Waterbouwers zich als samenwerkingspartner aangesloten bij InfraTech 2017.

De vakbeurs vindt plaats van 17 tot en met 20 januari 2017 in Rotterdam Ahoy.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: InfraTech