Steeds meer opdrachtgevers zien meerwaarde nieuwe contractvormen

1887 logo crow

Gemeente Oud-Beijerland tekende op 2 december 2015 als 100ste klant een CROW ProContract-overeenkomst. Met de nieuwe overeenkomst wordt de gemeente naast de traditionele contractvorm RAW, door CROW ProContract ook ondersteund in het toepassen van geïntegreerde en hybride contracten.

Gemeente Oud Beijerland tekent 100ste CROW ProContract-overeenkomst
Gemeente Oud Beijerland werkt veel samen met omliggende gemeenten in de Hoeksche Waard (Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk en Strijen). Gezamenlijk hebben zij adviesdiensten riolering aanbesteed en verschillende RAW-contracten voor rioolwerkzaamheden (rioolreparaties, rioolreiniging en rioolinspectie) in de markt gezet.

“In de toekomst verwachten wij ook moderne contractvormen, zoals het hybride contract toe te passen. Als voorbereiding daarop kiezen wij voor CROW ProContract”, aldus Kees Vink, teamleider Infra van gemeente Oud-Beijerland. Rogier Rijkers, namens de directie van CROW: “We zijn er trots op dat we gemeenten zoals Oud- Beijerland nu kunnen ondersteunen bij alle drie de contractvormen”.

CROW ProContract: ondersteuning bij alle contractvormen
De veranderde risico- en werkverdeling tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers heeft gevolgen voor de toe te passen contractvorm. Was het RAW-contract lange tijd de meest gebruikte contractvorm, de laatste jaren is de diversiteit aan contractvormen gegroeid. Vanuit de praktijk krijgt CROW dagelijks de vraag: moet ik bij mijn project kiezen voor een RAW, hybride of geïntegreerd contract? Om opdrachtgevers te ondersteunen bij deze contractvormen is het platform CROW ProContract en de CROW ProContractdatabase gebouwd. Via het platform kunnen opdrachtgevers gebruik maken van diverse tools en contractdata om contracten op te stellen, aan te besteden en uit te voeren. Het gebruik van het platform en de tools is gratis. Voor gebruik van de contractdata uit de CROW ProContractdatabase kunnen opdrachtgevers een CROW ProContract-overeenkomst afsluiten.

Meer informatie over CROW ProContract

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: CROW