Nieuwe spitsstrook en extra rijstrook A15 opent zondag 11 oktober 2015

Foto: Ivo Ketelaar

Vanaf zondagochtend 11 oktober om 9.00 uur wordt de nieuwe spitsstrook tussen Rozenburg en Spijkenisse in de richting van Rotterdam opengesteld voor het verkeer. De spitsstrook in tegengestelde richting was al vanaf 8 juni open. Ook wordt zondagochtend 11 oktober een derde rijstrook opengesteld vanaf Spijkenisse naar de Botlektunnel. Zowel de spitsstrook als de extra rijstrook zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Ten slotte gaat 11 oktober vanaf 9.00 uur ook de oprit van Spijkenisse (16) naar de A15 weer open.

Spitsstroken
Tussen afrit 14 (Rozenburg) en afrit 15 (Welplaatweg) zijn spitsstroken aangebracht. De weg is hier verbreed van twee naar drie rijstroken. De spitsstroken zijn aangelegd om tijdens grote drukte meer rijstroken beschikbaar te hebben. Dit verbetert de doorstroming van het verkeer. Als de spitsstrook in gebruik is, geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Openstelling oprit Spijkenisse (16) naar A15
Tegelijk met de opening van de nieuwe spitsstrook richting Rotterdam gaat op 11 oktober om 9.00 uur ook de oprit van Spijkenisse (16) naar de Botlektunnel op de A15 weer open. Aan deze oprit is drie weken lang gewerkt in verband met de verbreding van de A15. De oprit is aangepast en opnieuw geasfalteerd en er zijn nieuwe belijning, vangrails, bewegwijzering, openbare verlichting en verkeerstechnische installaties aangebracht.

Verbreding A15
De A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein wordt tot eind 2015 aangepakt om de doorstroming te verbeteren en de veiligheid te optimaliseren. In totaal komt er 85 km extra aan rijstroken bij en wordt er een nieuwe bredere en hogere Botlekbrug gebouwd. A-lanes-A15, het consortium dat in opdracht van Rijkswaterstaat de werkzaamheden uitvoert, zal door slim plannen en bouwen de hinder als gevolg van de werkzaamheden minimaliseren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat