Geertruidenberg wil toekomstbestendige aanpak knooppunt Hooipolder

snelweg vrachtverkeer

Burgemeester Willemijn van Hees van de Gemeente Geertruidenberg overhandigde woensdag 9 september 2015 een brief aan minister Melanie Schultz van Haegen. In de brief pleit zij voor een goede en toekomstbestendige oplossing voor knooppunt Hooipolder.

In de plannen van Rijkswaterstaat (RWS) wordt bij de verbreding van de A27 ter hoogte van het knooppunt Hooipolder in de plannen uitgegaan van het behoud van stoplichten, aangevuld met een fly-over vanuit Made (A59) richting Gorinchem (A27). Het verkeersprobleem rond knooppunt Hooipolder wordt volgens het college en de gemeenteraad met de fly-over onvoldoende aangepakt. In de discussieraad van maandag 7 september gaf ook de gemeenteraad aan het belangrijk te vinden dat er een volwaardig knooppunt komt. RWS gaf aan dat het budget hiervoor momenteel niet toereikend is.

Ook vervalt in de plannen van RWS de op- en afrit 34 op de A59 (Raamsdonksveer). Uit onderzoek blijkt dat hierdoor het risico op sluipverkeer in Raamsdonk en Waspik toeneemt. Inwoners van Raamsdonk startten een actieplatform om uiting te geven aan hun zorgen hierover.

Naast de actie van burgemeester Van Hees zijn er meer initiatieven om aandacht te vragen voor een goede en toekomstbestendige oplossing voor knooppunt Hooipolder.

Wij houden u op de hoogte van ontwikkelingen rond knooppunt Hooipolder. De brief van de burgemeester vindt u hieronder.

Te downloaden
Brief Hooipolder burgemeester Van Hees

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Geertruidenberg