Verlegging A1 bij Muiden: nieuw stuk weg gereed

Foto: Ivo Ketelaar

Weggebruikers rijden vanaf maandag 7 september 2015 over een nieuw stuk A1 in de richting van Amersfoort. Het deel ligt ten oosten van knooppunt Diemen. Dit is het eerste deel van de A1 dat wordt verlegd naar het zuiden. Meer delen zullen volgen: Rijkswaterstaat werkt aan het verleggen van een groot deel van de A1 ter hoogte van Muiden, zodat de leefbaarheid daar verbetert. Vanaf de huidige A1 is het zandlichaam waarop de weg straks komt te liggen al goed te zien.

Weggebruikers moeten rekening houden met hinder tijdens het omzetten van de rijstroken en met een nieuw wegbeeld vanaf maandag 7 september.

Nieuw wegbeeld
Ten oosten van de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal rijdt het verkeer richting Amersfoort vanaf maandag 7 september iets zuidelijker dan de huidige A1, gaat onder een nieuw viaduct door en voegt later weer in op de huidige A1. Dit werk is een onderdeel van project A1 / A6 Diemen – Almere Havendreef.
Door dit stuk weg vroegtijdig in gebruik te nemen creëert Rijkswaterstaat ruimte om andere werkzaamheden uit te voeren.

Minder rijstroken tijdens omzetting
De werkzaamheden voor deze omzetting vinden plaats tussen vrijdag 4 september 20.00 uur en maandag 7 september 05.00 uur. Tijdens deze periode zijn er minder rijstroken beschikbaar op de A1 richting Amersfoort tussen knooppunt Diemen en Muiden. Verkeer richting Amsterdam zal ook vertraging ondervinden omdat de wisselbaan tijdens de werkzaamheden alleen in de richting van Amersfoort wordt gebruikt. Verkeer moet daarom rekening houden met extra reistijd in beide richtingen.

Nieuwe verbindingsboog bij knooppunt Muiderberg in gebruik
De nieuwe verbindingsboog van de A1 vanaf Amersfoort/Gooi naar de A6 Almere/Lelystad gaat op 12 september open voor verkeer. In de nacht van vrijdag 11 september 21.00 uur op zaterdag 12 september 07.00 uur is vanwege werkzaamheden de verbindingsboog van A1 (vanuit Amersfoort) naar A6 (richting Almere/Lelystad) gesloten. Verkeer wordt omgeleid met gele omleidingsborden en moet rekening houden met extra reistijd.

Bij ongunstige (weers-)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat