Salland-Twentetunnel N35 is open

Fotografie: Ivo Ketelaar

29 augustus 2015 was een bijzondere dag voor iedereen in Nijverdal. Op die dag is de Salland-Twentetunnel officieel geopend. Dit werd gevierd met een kinderfietstocht, een optocht van bijzondere oldtimers en een openingshandeling door hoofdingenieur-directeur Joke Cuperus van Rijkswaterstaat, commissaris van de Koning Ank Bijleveld en burgemeester Anneke Raven.

Toespraak
Vooraf was er voor genodigden een korte bijeenkomst in het huis van Cultuur en Bestuur, waar burgemeester Anneke Raven, hoofdingenieur-directeur Joke Cuperus van Rijkswaterstaat en gedeputeerde van de provincie Overijssel Bert Boerman een korte toespraak hielden.

Optocht
Op de zonnige zaterdagochtend kwamen veel Nijverdallers naar de tunnel om de opening te volgen. Het buitenprogramma begon met een bijzondere optocht die georganiseerd werd door Stichting Evenementen Nijverdal (SEN). Speciaal voor de opening hadden zo’n 120 kinderen hun fietsen kleurrijk versierd. Zij werden begeleid door motoren en een oldtimer brandweerauto met dixielandband. De stoet werd nog bonter toen even daarna ook een aantal bijzondere oldtimers door de tunnel trok. Begeleid door uitleg van een speaker zag het publiek diverse oldtimer automobielen, tractoren, vrachtauto’s en natuurlijk een bezemwagen aan zich voorbij trekken.

Lintjes knippen
Tussen de stationstraverse en de tunnelmond werd vervolgens tegen twaalf uur de tunnel officieel geopend. De bijzondere openingshandeling startte met een streetdance-optreden in beide tunnelbuizen. Ondertussen kregen hoofdingenieur-directeur Joke Cuperus van Rijkswaterstaat, commissaris van de Koning Ank Bijleveld en burgemeester Anneke Raven een reuzenschaar voor het doorknippen van de waaier van linten. Een officieel “Hierbij is de Salland-Twente tunnel officieel geopend” klonk op dat moment door de tunnel. Aan het einde van deze korte festiviteit werd de tunnel vrij gemaakt voor het eerste verkeer. De calamiteitendoorsteken werden gesloten, de hoofdschakelaar ingeschakeld en de installaties gecontroleerd. Vanaf 14.00 uur was het zover: het doorgaande verkeer werd direct de tunnel ingeleid en zo keerde de rust op de Grotestraat in Nijverdal terug.

Bekijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de tunnel de projectpagina N35: Combiplan Nijverdal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat