Ondertekening bestuursovereenkomst waterwinning Andijk

Foto: Ivo Ketelaar

Op dinsdag 25 augustus 2015 is de bestuursovereenkomst ‘Uitvoeringsprogramma gebiedsdossier waterwinning Andijk’ ondertekend bij Drinkwaterbedrijf PWN in Andijk. Om de openbare drinkwatervoorziening ook in de toekomst veilig te stellen, hebben zeven betrokken partijen afspraken gemaakt over de realisatie van de in het gebiedsdossier opgenomen maatregelen.

In een gebiedsdossier zijn de risico’s voor waterwinning inzichtelijk gemaakt en wordt aangegeven welke maatregelen er genomen moeten worden om risico’s te beperken. Ook is de waarde van het IJsselmeer benadrukt, dat van groot belang is voor de drinkwatervoorziening van ruim 1,1 miljoen Noord-Hollanders.

Samenwerking
De betrokken partijen; Drinkwaterbedrijf PWN, Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, gemeenten Medemblik, Enkhuizen en Hollands Kroon en Rijkswaterstaat Midden-Nederland hebben op basis van het gebiedsdossier samengewerkt aan de totstandkoming van het uitvoeringsprogramma dat tien samengevoegde maatregelen omvat.

Bij de uitvoering van de maatregelen worden taken en verantwoordelijkheden, die ook voortkomen uit de reguliere taken en verantwoordelijkheden van betreffende organisaties, volledig in acht genomen. Er zal dus geen overdracht van taken of verantwoordelijkheden plaats vinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat