Groen licht voor verbreding A1 tussen Apeldoorn-Zuid en Beekbergen

asfalt wegen snelweg

Rijkswaterstaat heeft groen licht voor de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen. Het drukke wegdeel wordt tussen 2016 en 2017 verbreed met extra rijbanen tussen de in- en uitvoegstroken. In het knooppunt Beekbergen wordt een viaduct aangelegd voor het verkeer vanuit Deventer richting Arnhem.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu stelde het tracébesluit in april 2015 vast. Het lag daarna zes weken ter inzage om belanghebbenden in de gelegenheid te stellen in beroep te gaan tegen het besluit. De Raad van State heeft de beroepen afgewezen. Het tracébesluit is daarmee onherroepelijk. Rijkswaterstaat kan daardoor verder, onder andere met het verkrijgen van de benodigde vergunningen en het zoeken van een aannemer die het werk gaat uitvoeren.

Overleg met bewoners en organisaties
Bij het opstellen van het tracébesluit heeft Rijkswaterstaat regelmatig overlegd met bewoners en organisaties die in de omgeving van de weg zijn gevestigd. Dit heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van het plan en aan het begrip en het draagvlak voor het project. Rijkswaterstaat blijft ook tijdens de realisatie van het project overleggen met bewoners en organisaties.

De drukte op de A1 vormt al jaren een knelpunt in de spits. Met deze maatregel verbetert de doorstroming van het verkeer op de A1 ter hoogte van Apeldoorn aanzienlijk.

Bekijk voor meer informatie de projectpagina Uitbreiding A1 Oost

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat