Tender haalbaarheidsstudies Mekong Delta Vietnam

Foto: Ivo Ketelaar

De Wereldbank startte onlangs een project voor het verbeteren van de waterhuishouding in de Mekong Delta van Vietnam. De Nederlandse overheid wil daar graag een steentje aan bijdragen en zoekt via deze tender bedrijven die technisch advies kunnen geven op het gebied van watermanagement.

Onder de naam ‘Mekong Delta Integrated Climate Resilience and Sustainable Livelihoods project’ bereiden de Wereldbank en de Vietnamese ministeries van milieu en landbouw deelprojectvoorstellen voor. Hiervoor stelt International Development Association (IDA) US$ 300 miljoen ter beschikking.

Nederlandse ondersteuning bij deelprojecten
De Nederlandse overheid wil graag ondersteunen bij de voorbereiding van de voorgestelde deelprojecten. Dit wil de overheid doen door het aanbieden van deskundig technisch advies op het gebied van de investeringsvoorstellen en de haalbaarheidsstudies die daarbij horen.

Het adviserende team bestaat uit technische experts en bieden expertise aan volgens de Nederlandse delta aanpak. Dit doen zij door het analyseren en versterken van de voorgestelde deelprojecten die voor financiering in aanmerking komen. Het doel is:

  • helpen beoordelen of de individuele deelprojecten een logisch onderdeel zijn van de algemene langetermijnstrategie op het gebied van duurzame ontwikkeling van de Mekongdelta;
  • helpen verbeteren en verscherpen van de opzet en het ontwerp van de individuele deelprojecten om zo de veerkracht van de aangewezen sub-regio’s in de Delta te versterken met het oog op klimaatverandering en duurzaam levensonderhoud voor de inwoners;
  • voorstellen doen voor alternatieve deelprojecten als de originele deelprojecten niet in lijn zijn met de algemene strategie, of geen toegevoegde waarde hebben voor de weerbaarheid en het aanpassingsvermogen van de Delta, of een bedreiging zijn voor de bestaansmiddelen;
  • zorgdragen voor advies over de geschiktheid van de voorstellen en daarmee de kwaliteit van het investeringspakket te verbeteren met het oog op de doelstellingen en bijbehorende strategie.

Interesse?
Heeft u interesse in deze aanbesteding? Bezoek dan de website van TenderNed Daar vindt u informatie over deze tender en kunt u de aanbestedingsdocumenten downloaden.

Inleverdatum tenderdocumenten
De uiterste inleverdatum van de aanbestedingsdocumenten is 7 augustus 2015 om 12.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze aanbesteding kunt u contact opnemen met het Inkoop Uitvoering Centrum van het Ministerie van Economische Zaken (EZ):
Andjanie Ramadhin of Willem Timmerman

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat