Schultz stelt plan voor verbreding verbindingsweg Overijssel vast

asfalt wegen snelweg

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en milieu) heeft het voorkeursalternatief voor de opwaardering van de N35 tussen Nijverdal-Wierden vastgesteld. De N35 is een belangrijke verbindingsweg tussen Zwolle/Kampen en Twente waar veel lokaal en regionaal verkeer gebruik van maakt. De N35 wordt tussen Nijverdal en Wierden verbreed naar een weg met 2×2 rijstroken en opnieuw ingericht.

Schultz: “Met de vaststelling van het voorkeursalternatief zetten we een mooie stap voor een betere bereikbaarheid van de twee economische belangrijke regio’s in Overijssel. We zorgen ervoor dat het verkeer vlotter en veiliger kan doorstromen en maken het wegennetwerk robuuster”.

Het voorkeursalternatief is in nauw overleg met de provincie Overijssel, de regio Twente en de gemeenten Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten vastgesteld. De voorkeur is tot stand gekomen met behulp van actieve inbreng van omwonenden. De afspraken met de regionale partijen zijn vandaag vastgelegd in een bestuursovereenkomst. Het beschikbare budget bedraagt 121,5 miljoen euro, het Rijk draagt 50 miljoen euro bij, de regionale partijen 71,5 miljoen euro. Het streven is om in 2019 te starten met de werkzaamheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W)