Nieuwsbericht | Datum: 05-02-2015Carpool startup Toogethr overgenomen door Calendar42
Calendar42, spin-off van de TU Delft en in 2014 finalist van de 'Accenture Innovation Awards' en de 'Deloitte Fast50 Rising Star' en 'Most Disruptive Innovator Awards', heeft op 5 februari 2015 aangekondigd Toogethr over te nemen.

Toogethr is een toonaangevende dienst op het gebied van carpoolen & rideshare. Met Toogethr kunnen eindgebruikers eenvoudig samen reizen, zowel bij incidentele ritten naar bijvoorbeeld festivals als bij het dagelijkse woon-werkverkeer.

Toogethr is sinds haar oprichting een voorvechter geweest van de deeleconomie. Daarin stond Toogethr niet alleen. Bekende spelers in de 'sharing economy' zijn Airbnb, Etsy en eBay. Zo heeft Toogethr aan de wieg gestaan van ShareNL, juist om die deeleconomie verder te laten groeien, gezamenlijk met onder meer Peerby, Snappcar en Thuisafgehaald.

“De deeleconomie is nog jong, desondanks blijkt uit onderzoek dat al meer dan de helft van de Nederlanders positief staat tegenover flexibel reizen en voor meer dan 30% is autobezit al lang niet meer vanzelfsprekend. Een trend die volop ruimte biedt voor nieuwe en innovatieve diensten op het gebied van mobiliteit." Michel Boerrigter, Calendar42

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, de inspanningen van het team en het actieve gebruik bleek het voor Toogethr een te grote uitdaging om een duurzaam verdienmodel te vinden. Dit was aanleiding voor de oprichters stappen te zetten om de continuïteit van Toogethr te kunnen waarborgen.

“De samenwerking van Toogethr met vele grote festivals waaronder Extrema, Mysteryland en Pinkpop en de meer dan 50.000 gedeelde ritten hebben bewezen dat er een duidelijke behoefte is aan een dienst als Toogethr." Martin Voorzanger, Toogethr

Calendar42 is sinds 2013 actief op het gebied van openbaar vervoer en mobiliteit. Zo is Calendar42 initiatiefnemer van de open reisinformatie voorvechter Plannerstack, en zijn er in juni 2014 twee grote Europese Mobiliteitsprijzen aan Calendar42 uitgereikt op het gebied van open data & multimodaal reizen.

“Carpool & ridesharing is een logische aanvulling op ons huidige mobiliteitsaanbod. Het grote voordeel is dat reisinformatie binnen Calendar42 nooit een doel, maar altijd een middel is. Hierdoor hoeven we niet rechtstreeks aan de dienst te verdienen." Michel Boerrigter, Calendar42

De Toogethr apps en diensten blijven operationeel. De huidige eindgebruikers van Toogethr zullen dus – op een toename in het aantal gebruikers en het daaruit voortvloeiende ruimere aanbod na – op korte termijn niets merken van deze overname.

Calendar42 neemt de verdere ontwikkeling over evenals de integratie met de standaard diensten binnen het Calendar42 platform.

Over de overname zullen geen financiële details bekend worden gemaakt.

Over Calendar42
Calendar42 biedt sociale en individuele ‘short term planning solutions’ gericht op een flexibele levensstijl. Calendar42 is in 2011 door Michel Boerrigter en Jasper Hartong opgericht als spin-off van de TU Delft. Inmiddels telt de technology start-up 12 medewerkers. Het bedrijf is actief in de consumentenmarkt en diverse zakelijke markten waaronder de bouwnijverheid, uitzendbranche, zorgsector, openbaar vervoer, festivals, overheid, verzekeringswezen en financiële dienstverlening.Lees op Infrasite het interview met Michel Boerrigter over Multimodale ReisinformatieDeel dit artikel:                   

'OV-bedrijven moeten inzetten op betere communicatie'
Nieuwsbericht
2020: een planning op seconden
Nieuwsbericht
Openstelling Kapperallee en afsluiting Eefdesebrug later dan gepland
Nieuwsbericht
Grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht geopend
Nieuwsbericht
Modernisering stations tussen Alphen aan de Rijn en Gouda
Nieuwsbericht
Verwachting ElaadNL: driekwart van de bussen elektrisch in 2025
Nieuwsbericht
Renovatie Wantijbrug (N3) uitgesteld
Nieuwsbericht
Spoor inspecteren met beeldherkenning is kansrijk
Nieuwsbericht
A9 Badhoevedorp-Holendrecht voorlopig gegund aan VEENIX
Nieuwsbericht
Provincie en Overijsselse gemeenten willen geen vrachtwagenheffing op de N50 en A35
Nieuwsbericht
Opgelet! Ruim 3 weken aan het werk rond station Naarden-Bussum
Nieuwsbericht
Milieuwinst bereiken door de toepassing DuboCalc
Weblogposting
TenneT op schema met energietransitie
Nieuwsbericht
Oost- en Zuid-Nederland het droogst, wateraanvoer Maas en Rijn voldoende
Nieuwsbericht
Combinatie van werkzaamheden
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat koelt meerdere bruggen
Nieuwsbericht
Aan de slag met bronmaatregelen tegen stikstof, Brabant niet op slot
Nieuwsbericht
Transportbedrijven gezocht voor proef met 'bandenspanningsmeetdrempel' snelweg A16
Nieuwsbericht
Wissels verwisseld in Zwolle
Nieuwsbericht
Uitspraak Raad van State project A27/A12 Ring Utrecht
Nieuwsbericht
Nieuw: Boek over Functionele Veiligheid in de machinebouw!
Weblogposting
EIB: Sterke toename werkvoorraad utiliteitsbouw in mei
Nieuwsbericht
800 miljoen extra nodig voor regionale fietsroutes
Nieuwsbericht


[Banners]


[Events]

[Rotating banners]