Nieuwsbericht | Datum: 05-02-2015Carpool startup Toogethr overgenomen door Calendar42
Calendar42, spin-off van de TU Delft en in 2014 finalist van de 'Accenture Innovation Awards' en de 'Deloitte Fast50 Rising Star' en 'Most Disruptive Innovator Awards', heeft op 5 februari 2015 aangekondigd Toogethr over te nemen.

Toogethr is een toonaangevende dienst op het gebied van carpoolen & rideshare. Met Toogethr kunnen eindgebruikers eenvoudig samen reizen, zowel bij incidentele ritten naar bijvoorbeeld festivals als bij het dagelijkse woon-werkverkeer.

Toogethr is sinds haar oprichting een voorvechter geweest van de deeleconomie. Daarin stond Toogethr niet alleen. Bekende spelers in de 'sharing economy' zijn Airbnb, Etsy en eBay. Zo heeft Toogethr aan de wieg gestaan van ShareNL, juist om die deeleconomie verder te laten groeien, gezamenlijk met onder meer Peerby, Snappcar en Thuisafgehaald.

“De deeleconomie is nog jong, desondanks blijkt uit onderzoek dat al meer dan de helft van de Nederlanders positief staat tegenover flexibel reizen en voor meer dan 30% is autobezit al lang niet meer vanzelfsprekend. Een trend die volop ruimte biedt voor nieuwe en innovatieve diensten op het gebied van mobiliteit." Michel Boerrigter, Calendar42

Ondanks deze positieve ontwikkelingen, de inspanningen van het team en het actieve gebruik bleek het voor Toogethr een te grote uitdaging om een duurzaam verdienmodel te vinden. Dit was aanleiding voor de oprichters stappen te zetten om de continuïteit van Toogethr te kunnen waarborgen.

“De samenwerking van Toogethr met vele grote festivals waaronder Extrema, Mysteryland en Pinkpop en de meer dan 50.000 gedeelde ritten hebben bewezen dat er een duidelijke behoefte is aan een dienst als Toogethr." Martin Voorzanger, Toogethr

Calendar42 is sinds 2013 actief op het gebied van openbaar vervoer en mobiliteit. Zo is Calendar42 initiatiefnemer van de open reisinformatie voorvechter Plannerstack, en zijn er in juni 2014 twee grote Europese Mobiliteitsprijzen aan Calendar42 uitgereikt op het gebied van open data & multimodaal reizen.

“Carpool & ridesharing is een logische aanvulling op ons huidige mobiliteitsaanbod. Het grote voordeel is dat reisinformatie binnen Calendar42 nooit een doel, maar altijd een middel is. Hierdoor hoeven we niet rechtstreeks aan de dienst te verdienen." Michel Boerrigter, Calendar42

De Toogethr apps en diensten blijven operationeel. De huidige eindgebruikers van Toogethr zullen dus – op een toename in het aantal gebruikers en het daaruit voortvloeiende ruimere aanbod na – op korte termijn niets merken van deze overname.

Calendar42 neemt de verdere ontwikkeling over evenals de integratie met de standaard diensten binnen het Calendar42 platform.

Over de overname zullen geen financiële details bekend worden gemaakt.

Over Calendar42
Calendar42 biedt sociale en individuele ‘short term planning solutions’ gericht op een flexibele levensstijl. Calendar42 is in 2011 door Michel Boerrigter en Jasper Hartong opgericht als spin-off van de TU Delft. Inmiddels telt de technology start-up 12 medewerkers. Het bedrijf is actief in de consumentenmarkt en diverse zakelijke markten waaronder de bouwnijverheid, uitzendbranche, zorgsector, openbaar vervoer, festivals, overheid, verzekeringswezen en financiële dienstverlening.Lees op Infrasite het interview met Michel Boerrigter over Multimodale ReisinformatieDeel dit artikel:                   

Interview met Jeannette Baljeu, voorzitter van Railforum
Artikel
Sterkste omzetstijging bouwsector in meer dan tien jaar
Nieuwsbericht
Meer ruimte voor de fiets op station Eindhoven
Nieuwsbericht
Heijmans jaarcijfers 2018: positief resultaat over de gehele linie
Nieuwsbericht
Renovatie Waalbrug Nijmegen start in maart
Nieuwsbericht
Arcadis helpt bij ecologische impuls Maas
Nieuwsbericht
BAM realiseert winstverwachting 2018 met gecorrigeerd resultaat
Nieuwsbericht
ProRail publiceert onderzoeksrapporten incidenten Kijfhoek
Nieuwsbericht
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat publiceert meest recente editie inkoopplanning (feb 2019)
Nieuwsbericht
Bam Infra Winnaar Innovatie Award 2019 - Infra Relatiedagen Hardenberg 2020 op 4, 5 en 6 februari
Weblogposting
ProRail en Flitsmeister werken samen aan verkeersveiligheid bij overwegen
Nieuwsbericht
Veel overlast voor treinverkeer door verwarde personen
Nieuwsbericht
Circulaire ondernemers krijgen hulp om door te breken
Nieuwsbericht
€16,9 miljoen voor sterkere Friese IJsselmeerkust
Nieuwsbericht
Onbeveiligde overweg Beesel per direct op slot
Nieuwsbericht
Treinen besparen 1,43 miljard kilogram CO2
Nieuwsbericht
ProRail wil na Nederlands ook Europees OV toekomstbeeld
Nieuwsbericht
Eerste positieve testresultaten geavanceerd geluidsscherm
Nieuwsbericht
Intercity's blijven stoppen in Schiedam
Nieuwsbericht
Onderhoud informatievoorziening rijkswegen duurzaam aanbesteed
Artikel
Rijkswaterstaat start met aangepast selectiebeleid bij aanbestedingen GWW
Nieuwsbericht
Interview met wethouder Alwin te Rietstap van gemeente Hardenberg over innovaties en duurzaamheid bij de realisatie van infraprojecten
Artikel
[Banners]