Nieuw asfalt op de A10 Zuid

Foto: Ivo Ketelaar

Rijkswaterstaat voert in augustus en september werkzaamheden uit op de A10 Zuid. Van maandag 25 tot en met zaterdag 30 augustus vinden er werkzaamheden plaats op de A10 tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel. Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 september wordt er gewerkt op de A10 tussen knooppunt Amstel en knooppunt De Nieuwe Meer. Op dit traject komt nieuw asfalt dat het geluid van het verkeer vermindert.

In 2010 is er open asfaltbeton (zoab) aangebracht op de ring A10 Zuid bij de aanleg van de spitsstroken. Nu wordt er een extra laag asfalt op de weg aangebracht, waardoor de geluidsoverlast nog meer beperkt wordt. Door te kiezen voor een extra laag asfalt bovenop de bestaande laag zoab, hoeft er geen asfalt te worden verwijderd (frezen). Hiermee worden de werkzaamheden sneller en met weinig (geluids)hinder voor de omgeving afgerond.

Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, wordt er ’s nachts gewerkt. In de nachten van 18 tot en met 23 augustus vinden er voorbereidingen plaats, waarbij Rijkswaterstaat voor korte tijd een op- of afrit sluit.

Afsluitingen en omleidingen

Tijdens de asfalteringswerkzaamheden is de A10 tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel gedurende diverse nachten in één rijrichting dicht. Afhankelijk van de voortgang van het werk sluit Rijkswaterstaat ook de op- en afrit van de S108 en/of de S109. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Afsluiting A10 Zuid tussen knooppunt De Nieuwe Meer en knooppunt Amstel

  • maandag 25 augustus tot en met donderdag 28 augustus tussen 22.30 uur en 05.00 uur de volgende dag
  • vrijdag 29 augustus 22.30 uur tot zaterdag 30 augustus 07.00 uur

Verkeer vanaf knooppunt De Nieuwe Meer richting knooppunt Amstel wordt omgeleid via de A4, A9 en A2.

Afsluiting A10 Zuid tussen knooppunt Amstel en knooppunt De Nieuwe Meer

  • maandag 1 september tot en met donderdag 4 september tussen 22.30 uur en 05.00 uur de volgende dag
  • vrijdag 5 september 22.30 uur tot zaterdag 6 september 07.00 uur

Verkeer vanaf knooppunt Amstel richting knooppunt De Nieuwe Meer wordt omgeleid via de A2, A9 en A4.

Meer informatie

Met vragen, klachten of opmerkingen kunt u terecht bij de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002, zeven dagen per week bereikbaar tussen 06.00 uur en 22.30 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat