Start werkzaamheden brug over het Amsterdam-Rijnkanaal

Amsterdam-Rijnkanaal - Foto: Ivo Ketelaar

Op maandag 10 februari starten de werkzaamheden aan de nieuw te bouwen brug over het Amsterdam-Rijnkanaal, de toekomstige verbinding tussen de A9 en de A1. De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A1/A6.

Brug

Om de nieuwe verbinding tussen de A9 en de A1 te realiseren, starten op 10 februari de werkzaamheden. Aan weerszijden van het kanaal komen betonnen pijlers voor de brug. De eerste werkzaamheden bestaan uit het maken van bouwkuipen voor de bouw van deze pijlers. Beide bouwkuipen hebben een breedte van ongeveer 20 meter en een lengte van ongeveer 100 meter. Om de bouwkuipen te maken worden er damwanden ingetrild. Het intrillen van damwanden duurt tot eind februari. Door de damwanden in te trillen in plaats van te heien, blijft de geluidsoverlast beperkt.

Schiphol-Amsterdam-Almere

De werkzaamheden aan de A1/A6 Diemen – Almere Havendreef maken deel uit van de weguitbreiding tussen Schiphol, Amsterdam en Almere (SAA). De komende jaren verbreedt Rijkswaterstaat de A6, A9, A10 en A1 om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren. Ook wordt de leefbaarheid langs het tracé vergroot, onder andere door nieuwe en hogere geluidsschermen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat