Afronding werkzaamheden uiterwaarden Engelse Werk voor waterveiligheid

maas binnenvaart rivier

Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer werken in het Engelse Werk samen aan veilige en natuurlijke uiterwaarden. Dit project is onderdeel van het landelijke programma Stroomlijn van Rijkswaterstaat. Ook in de uiterwaarden van dit gebied moet de rivier meer ruimte krijgen om hoogwater op te vangen en de doorstroming van de IJssel te bevorderen. Daarom zijn eerder dit jaar al bomen en struiken verwijderd daar waar de rivier bij hoogwater het hardste stroomt (de stroombaan). In de week van 12 augustus worden de werkzaamheden afgerond.

Afronding werkzaamheden

In de week van 12 augustus worden stobben (boomstronken) gefreesd zodat ze geen kans krijgen om weer aan te groeien. Ook wordt in een dag een veepassage aangelegd. Om uit te sluiten dat er explosieven uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig zijn wordt dit onderzocht in combinatie met de uitvoering van de afrondende werkzaamheden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door groenaannemersbedrijf Volkerink Heino en duren naar verwachting een aantal dagen. Tijdens de werkzaamheden wordt rekening gehouden met de waardevolle planten en dieren in het gebied.

Toegankelijkheid

Het gebied is tijdens de werkzaamheden toegankelijk voor publiek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat

Afronding werkzaamheden uiterwaarden Engelse Werk voor waterveiligheid | Infrasite