Jonge spoorprofessionals gematigd positief over Lange Termijn Spooragenda

rail seinen spoorbeveiliging

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft vandaag haar visie op de Lange Termijn Spooragenda aan de Tweede Kamer aangeboden. De inhoud van deze visie is door de jongeren in de spoorsector met gemengde gevoelens ontvangen.

De jongeren, verenigd in Spoorvisie2030, delen met het ministerie de urgentie voor een breed gedragen visie. Een spoorvisie is noodzakelijk om als sector effectief in te spelen op de wensen van de reiziger en verlader.

De jonge spoorprofessionals willen stimuleren dat er nog expliciete keuzes gemaakt worden op het gebied van verschillende vervoerskundige oplossingen, technische richtingen en institutionele verhoudingen. Daarnaast stuurt het ministerie in deze Lange Termijn Spooragenda aan op operationele invulling van de doelen door ProRail en NS, terwijl dit slechts een deel van de sector is. De jongeren zijn bezorgd dat met deze visie de sector niet verbetert.

Spoorvisie 2030 is zeer gemotiveerd om haar visie verder uit te werken en een antwoord te geven op bovenstaande vraagstukken en blijft graag een gesprekspartner voor het ministerie en de politiek.

Spoorvisie 2030

Spoorvisie 2030 bestaat uit een groep van inmiddels meer dan 100 jonge spoorprofessionals werkzaam bij meer dan 25 verschillende bedrijven die bezig zijn met het ontwikkelen van een spoorvisie voor de komende twintig jaar. Deze spoorvisie zal naar verwachting halverwege 2013 klaar zijn. De Spoorvisie 2030 is te volgen via Linkedin en via Twitter (@Spoorvisie2030).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Spoorvisie 2030