Brabantse wegen klaar voor de winter

Foto: Ivo Ketelaar

Rijkswaterstaat heeft het afgelopen jaar groot onderhoud uitgevoerd in Noord-Brabant. Door het rijkswegennet goed te onderhouden, wil Rijkswaterstaat zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Nu het groot onderhoud is afgerond, zijn de Brabantse wegen klaar voor de winter.

Aan het begin van het jaar kondigde Rijkswaterstaat al aan dat er in 2012 veel werkzaamheden gepland stonden. Er werd tijdens 28 weekendafsluitingen en tientallen kleinere afsluitingen onderhoud uitgevoerd aan onder andere de A27, A58, A59 en A67.

Weggebruikers werd gevraagd om alert te zijn op afsluitingen en rekening te houden met mogelijke verkeershinder. Rijkswaterstaat heeft fors ingezet op het beperken van de hinder en we kunnen concluderen dat de werkzaamheden tot relatief weinig files hebben geleid.

Feiten en cijfers

Natuurlijk zal er de komende maanden nog af en toe een nacht gewerkt worden. Ook het werk aan de A2, de verbreding tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, gaat door. Maar de grote onderhoudswerkzaamheden zijn nu afgerond. Dat werk werd uitgevoerd door de aannemers Rasenberg Wegenbouw B.V. en Gebr. Van Kessel. Enkele feiten en cijfers:

•: aantal weekendafsluitingen: 28

•: aantal tonnen asfalt gedraaid: 144.000

•: aantal viaducten, bruggen en tunnels waaraan onderhoud werd gepleegd: 160

•: aantal kilometers belijning aangebracht: 238

•: aantal meters voegovergangen vervangen en hersteld: 800

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Dienst Noord-Brabant