Imtech introduceert Parckr App over bezetting parkeerplaatsen vrachtwagens

Parkeerdruk gelijkmatig verdeeld, optimaal gebruik parkeerinfrastructuur, optimale rust- en rijtijdenplanning, minder CO2-uitstoot

Imtech Traffic & Infra maakt bekend dat het de innovatieve Parckr smartphone App voor vrachtwagenchauffeurs heeft ontwikkeld. Deze is thans tijdelijk gratis te downloaden. Parckr informeert chauffeurs over beschikbare parkeerplaatsen langs snelwegen. Uniek aan ParckR is dat het niet alleen de actuele, maar ook de verwachte drukte bij aankomst op een parkeerplaats toont. Daardoor is in één oogopslag te zien op welk deel van de route er nog parkeerplaatsen vrij zijn.

Jan Casteleijn, Managing Director Imtech Traffic & Infra: ‘Een groot deel van onze innovatie-inspanning richt zich op efficiënte en energiezuinige verkeersmobiliteit. Met Parckr wordt de parkeerdruk langs snelwegen gelijkmatig verdeeld en wordt optimaal gebruik van de parkeerinfrastructuur mogelijk. Onnodig gezoek naar vrije parkeerplaatsen en daarmee overschrijding van rijtijden en extra CO2-uitstoot, maar ook congestie op parkeerplaatsen wordt aanzienlijk verminderd.’

Optimale rust- en rijtijdenplanning

Parckr informeert vrachtwagenchauffeurs over de drukte op parkeerplaatsen op hun route zodat zij zelf hun rust- en rijtijden vooruit kunnen plannen. Peek (onderdeel van Imtech Traffic & Infra) heeft samen met Rapp Trans, Adapticon en NOKIA de technologie ontwikkeld om informatie over parkeerplaatsen in te winnen, de actuele en verwachte bezettingsgraden te bepalen en deze op een overzichtelijke manier te presenteren aan vrachtwagenchauffeurs.

Digitaal ‘prikbord’ met extra parkeerinfo

De informatie van Parckr wordt ingewonnen van fleet managementsystemen en andere voertuigvolgsystemen. Deze informatie wordt door een ‘smart’ computermodel omgezet naar verwachte bezettingsgraden van de parkeerplaatsen. Het belangrijkste voordeel van Parckr is dat er geen meetapparatuur op parkeerplaatsen meer nodig is. Dat betekent dat tegen relatief lage kosten informatie beschikbaar wordt over de drukte op parkeerplaatsen. Naast de verwachte drukte, geeft de Parckr App per parkeerplaats aan welke faciliteiten er zijn en stelt het chauffeurs in staat informatie uit te wisselen via een digitaal ‘prikbord’. Zo helpen chauffeurs elkaar om extra informatie te ontsluiten en de beste parkeerplaatsen te vinden.

Proefproject langs A16, A58 en A67

Onlangs is een proefproject van Parckr gestart op de corridor Moerdijk-Venlo. Over twintig parkeerplaatsen in Noord-Brabant en Limburg geeft Parckr informatie over de drukte op de parkeerplaatsen langs de A16, A58 en A67. Verdere uitbreiding van de informatie voor andere Nederlandse parkeerplaatsen volgt op korte termijn. De Parckr App voor Android smartphones is thans gedurende 3 maanden gratis te downloaden. Bij succes wordt een Europese ‘outroll’ overwogen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Royal Imtech N.V.