Kippertransportactiviteiten Ballast Nedam Infra naar BUKO Transport

Ballast Nedam heeft overeenstemming bereikt met BUKO Transport B.V. uit Beverwijk betreffende de overname van de kippertransportactiviteiten van Ballast Nedam Infra en haar dochterbedrijf Van Drooge B.V.. Door deze overname versterken partijen hun samenwerking op het gebied van de kippertransportactiviteiten. De overgenomen activiteiten werden uitgevoerd vanuit het cluster infrastructuur door 16 chauffeurs en met 18 vrachtwagens.

Voorzitter van de raad van bestuur van Ballast Nedam, Theo Bruijninckx over de transactie: “Eind vorig jaar hebben we aangekondigd, dat we de organisatiestructuur van de regionale activiteiten verder in lijn willlen brengen met onze strategie, die gericht is op versterking van de positie op de groeimarkt van de meer integrale projecten. De transportactiviteiten zijn daarin geen kernactiviteit en met deze overname hebben we daar een goede oplossing voor kunnen vinden.”

Wouter Langendijk, directeur van BUKO Transport B.V.: “Als dienstverlener in transport zien we dat het voor wegenbouwbedrijven een opgave is om transportactiviteiten in eigen huis te houden. Je moet het materieel onderhouden, periodiek laten keuren en zorgen voor voldoende bezettingsgraad. Wij nemen die zorg voor Ballast Nedam uit handen met een modern wagenpark en vakmensen. Transport is ons specialisme.”

Wouter Langendijk is verheugd over deze overname: “Door deze overname versterken wij onze positie in de markt en intensiveren wij de samenwerking met Ballast Nedam. Bovendien kunnen wij rekenen op professionele nieuwe collega’s die dezelfde aanpakkersmentaliteit hebben als wij.”

Alle betrokken werknemers hebben ingestemd met het aanbod in het kader van de overname en de vakbonden hebben daartoe positief geadviseerd.

Over Ballast Nedam

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. De onderneming is met (integrale) projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden van mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief in een aantal expertisegebieden. Ballast Nedam levert project-, proces- en contractmanagement in de fasen ontwikkeling, realisatie en beheer. Daarnaast levert de onderneming specialistische kennis en (deel)producten. Ballast Nedam is genoteerd aan de NYSE Euronext-beurs in Amsterdam. Het aandeel is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index. www.ballastnedam.nl

Over BUKO

De bedrijven van BUKO zijn onafhankelijke dienstverleners voor de bouw, industrie, offshore, onderwijs, overheid, zorginstellingen en evenementen sector. De ondernemingen zijn gespecialiseerd in onder meer bouwplaatsinrichting, tijdelijke en semipermanente huisvesting, transport, verkeersvoorzieningen en tijdelijke sanitaire voorzieningen. BUKO bestaat vijftig jaar en heeft vestigingen door heel Nederland en België en telt ruim achthonderd medewerkers. www.buko.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: BUKO (Hoofdkantoor)