Nieuwsbericht | Datum: 11-05-2012Kippertransportactiviteiten Ballast Nedam Infra naar BUKO Transport
Ballast Nedam heeft overeenstemming bereikt met BUKO Transport B.V. uit Beverwijk betreffende de overname van de kippertransportactiviteiten van Ballast Nedam Infra en haar dochterbedrijf Van Drooge B.V.. Door deze overname versterken partijen hun samenwerking op het gebied van de kippertransportactiviteiten. De overgenomen activiteiten werden uitgevoerd vanuit het cluster infrastructuur door 16 chauffeurs en met 18 vrachtwagens.

Voorzitter van de raad van bestuur van Ballast Nedam, Theo Bruijninckx over de transactie: “Eind vorig jaar hebben we aangekondigd, dat we de organisatiestructuur van de regionale activiteiten verder in lijn willlen brengen met onze strategie, die gericht is op versterking van de positie op de groeimarkt van de meer integrale projecten. De transportactiviteiten zijn daarin geen kernactiviteit en met deze overname hebben we daar een goede oplossing voor kunnen vinden.”

Wouter Langendijk, directeur van BUKO Transport B.V.: “Als dienstverlener in transport zien we dat het voor wegenbouwbedrijven een opgave is om transportactiviteiten in eigen huis te houden. Je moet het materieel onderhouden, periodiek laten keuren en zorgen voor voldoende bezettingsgraad. Wij nemen die zorg voor Ballast Nedam uit handen met een modern wagenpark en vakmensen. Transport is ons specialisme.”

Wouter Langendijk is verheugd over deze overname: “Door deze overname versterken wij onze positie in de markt en intensiveren wij de samenwerking met Ballast Nedam. Bovendien kunnen wij rekenen op professionele nieuwe collega’s die dezelfde aanpakkersmentaliteit hebben als wij.”
Alle betrokken werknemers hebben ingestemd met het aanbod in het kader van de overname en de vakbonden hebben daartoe positief geadviseerd.

Over Ballast Nedam
Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. De onderneming is met (integrale) projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden van mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief in een aantal expertisegebieden. Ballast Nedam levert project-, proces- en contractmanagement in de fasen ontwikkeling, realisatie en beheer. Daarnaast levert de onderneming specialistische kennis en (deel)producten. Ballast Nedam is genoteerd aan de NYSE Euronext-beurs in Amsterdam. Het aandeel is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index. www.ballastnedam.nl

Over BUKO
De bedrijven van BUKO zijn onafhankelijke dienstverleners voor de bouw, industrie, offshore, onderwijs, overheid, zorginstellingen en evenementen sector. De ondernemingen zijn gespecialiseerd in onder meer bouwplaatsinrichting, tijdelijke en semipermanente huisvesting, transport, verkeersvoorzieningen en tijdelijke sanitaire voorzieningen. BUKO bestaat vijftig jaar en heeft vestigingen door heel Nederland en België en telt ruim achthonderd medewerkers. www.buko.nlDeel dit artikel:                   

Interview met Paula Verhoeven, gemeente Rotterdam, over investeringen in de openbare ruimte
Artikel
Dag van de Openbare Ruimte 2016
Event
Hartelkering weer klaar voor stormseizoen
Nieuwsbericht
Station Breda officieel opgeleverd
Nieuwsbericht
Halfjaarcijfers van TenneT laten goede voortgang zien
Nieuwsbericht
Interview met Minister Schultz van Haegen over mobiliteit in Nederland
Artikel
Aannemersfederatie Nederland: Mkb-aannemer investeert weer in opleidingen
Nieuwsbericht
Dura Vermeer bouwt bovenleiding Zevenaar succesvol om binnen 17 dagen
Nieuwsbericht
ProRail: minder stof met StofArmLosTrein
Nieuwsbericht
Herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden gegund aan Martens en Van Oord
Nieuwsbericht
Resultaten eerste publiekspanel Rijkswegen Noord-Nederland
Nieuwsbericht
Arcadis reports 7% lower net income from operations
Nieuwsbericht
Laatste stap spoorverdubbeling Schiphol - Duivendrecht
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat gunt verbreding N35 Zwolle-Wijthmen aan Heijmans
Nieuwsbericht
Proef snellere doorstroming op N516 in Zaanstad
Nieuwsbericht
Hoogspanningsmast TenneT bij A15 Pannerdenschkanaal 6 meter hoger
Nieuwsbericht
Wij maken de markt klaar voor de intelligente productie van morgen! Industry 4.0
Weblogposting
Kleinste én sterkste glasbolreflector ter wereld op de markt
Weblogposting
1 mln EU-subsidie voor smart mobility testen in Noord-Brabant
Nieuwsbericht
NS één jaar na onregelmatigheden aanbesteding OV Limburg
Nieuwsbericht
Succesvolle rit zelfstandig rijdende Mercedes-Benz Future Bus
Nieuwsbericht
Extra beveiliging voor de Brabantroute en A2 corridor
Nieuwsbericht
Nieuwe aansluiting A44 Royal FloraHolland open
Nieuwsbericht
[Banners]