Nieuwsbericht | Datum: 11-05-2012Kippertransportactiviteiten Ballast Nedam Infra naar BUKO Transport
Ballast Nedam heeft overeenstemming bereikt met BUKO Transport B.V. uit Beverwijk betreffende de overname van de kippertransportactiviteiten van Ballast Nedam Infra en haar dochterbedrijf Van Drooge B.V.. Door deze overname versterken partijen hun samenwerking op het gebied van de kippertransportactiviteiten. De overgenomen activiteiten werden uitgevoerd vanuit het cluster infrastructuur door 16 chauffeurs en met 18 vrachtwagens.

Voorzitter van de raad van bestuur van Ballast Nedam, Theo Bruijninckx over de transactie: “Eind vorig jaar hebben we aangekondigd, dat we de organisatiestructuur van de regionale activiteiten verder in lijn willlen brengen met onze strategie, die gericht is op versterking van de positie op de groeimarkt van de meer integrale projecten. De transportactiviteiten zijn daarin geen kernactiviteit en met deze overname hebben we daar een goede oplossing voor kunnen vinden.”

Wouter Langendijk, directeur van BUKO Transport B.V.: “Als dienstverlener in transport zien we dat het voor wegenbouwbedrijven een opgave is om transportactiviteiten in eigen huis te houden. Je moet het materieel onderhouden, periodiek laten keuren en zorgen voor voldoende bezettingsgraad. Wij nemen die zorg voor Ballast Nedam uit handen met een modern wagenpark en vakmensen. Transport is ons specialisme.”

Wouter Langendijk is verheugd over deze overname: “Door deze overname versterken wij onze positie in de markt en intensiveren wij de samenwerking met Ballast Nedam. Bovendien kunnen wij rekenen op professionele nieuwe collega’s die dezelfde aanpakkersmentaliteit hebben als wij.”
Alle betrokken werknemers hebben ingestemd met het aanbod in het kader van de overname en de vakbonden hebben daartoe positief geadviseerd.

Over Ballast Nedam
Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. De onderneming is met (integrale) projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden van mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief in een aantal expertisegebieden. Ballast Nedam levert project-, proces- en contractmanagement in de fasen ontwikkeling, realisatie en beheer. Daarnaast levert de onderneming specialistische kennis en (deel)producten. Ballast Nedam is genoteerd aan de NYSE Euronext-beurs in Amsterdam. Het aandeel is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index. www.ballastnedam.nl

Over BUKO
De bedrijven van BUKO zijn onafhankelijke dienstverleners voor de bouw, industrie, offshore, onderwijs, overheid, zorginstellingen en evenementen sector. De ondernemingen zijn gespecialiseerd in onder meer bouwplaatsinrichting, tijdelijke en semipermanente huisvesting, transport, verkeersvoorzieningen en tijdelijke sanitaire voorzieningen. BUKO bestaat vijftig jaar en heeft vestigingen door heel Nederland en België en telt ruim achthonderd medewerkers. www.buko.nlDeel dit artikel:                   

Rijkswaterstaat verbetert modeldocumenten Design & Construct-contracten
Nieuwsbericht
Gezocht: innovaties voor sterkere dijken
Nieuwsbericht
Bestemmingsplan voor tramlijn Vlaanderen - Maastricht vernietigd
Nieuwsbericht
Benoeming voorzitters Overlegorgaan Infrastructuur en Milieu
Nieuwsbericht
Akzospoorlijntje verkocht: goederentreinen maken plaats voor spoorfietsen
Nieuwsbericht
IJsselbrug Doesburg 23 februari 05:00 uur weer open
Nieuwsbericht
Mobilis als eerste civiele aannemer gecertificeerd voor Veiligheidsladder
Nieuwsbericht
Online rouwregister en in memoriam Paul Beijersbergen, directeur Brink Groep
Weblogposting
Flygt SmartRun wint RIONEDinnovatieprijs 2016
Nieuwsbericht
Marcel Miller benoemd tot Managing Director Benelux Alstom
Nieuwsbericht
Milieueffecten project COBRA cable goed beschreven
Nieuwsbericht
Prinsessen Beatrix en Mabel bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs
Nieuwsbericht
Bijna 8 miljoen verkeersovertredingen in 2015
Nieuwsbericht
Siemens haalt order binnen voor HVDC-verbinding tussen Denemarken en Nederland
Weblogposting
Verbreding A15 Maasvlakte-Vaanplein opgeleverd
Nieuwsbericht
Op meer trajecten 130 kilometer per uur
Nieuwsbericht
Online rouwregister en in memoriam Paul Beijersbergen, directeur Brink Groep
Weblogposting
Virtueel rijden over de omleidingsroutes renovatie Velsertunnel
Nieuwsbericht
ProRail verlengt aanbestedingstermijn onderhoudscontracten
Nieuwsbericht
Raad van State vernietigt bestemmingsplan Spoorzone Culemborg
Nieuwsbericht
Project Noordzeekanaal officieel van start
Nieuwsbericht
Extra aandacht voor innovatie op InfraTech 2017
Nieuwsbericht
Nieuw: Nationaal Kennis- en Herinneringscentrum Watersnood 1953
Nieuwsbericht
[Banners]