Nieuwsbericht | Datum: 25-03-2011Transport derde en vierde element Tweede Coentunnel vervroegd
aankomst derde tunnelelement Tweede Coentunnel in Amsterdam zondag 27 maart 2011

Vanwege de gunstige weersomstandigheden is het transport van het derde tunnelelement (TE2) van de Tweede Coentunnel naar de Coenhaven in Amsterdam vervroegd. Het derde element komt op zondag 27 maart 2011 op de plaats van bestemming aan, in plaats van 30 maart. Het vervoer vindt plaats met sleep- en duwboten in diverse samenstellingen. De start van het transport van het vierde - en laatste - element staat gepland voor woensdag 30 maart. De vaartocht die de elementen afleggen is ongeveer 130 km en duurt gemiddeld 41 uur.

Donderdag 24 maart 2011 rond 21.30 uur arriveerde het tweede tunnelelement (TE3) in de Coenhaven. Dit transport is succesvol verlopen.

Het afzinken van de tunnelelementen naast de bestaande Coentunnel is gepland op 4, 11 en 25 april en 3 mei. Eventuele uitwijkdata zijn 18 april en 10, 16 en 24 mei. De elementen zijn elk 178 meter lang, 30 meter breed en 8,5 meter hoog.

Bij teveel kijkers op de sluizen van IJmuiden overweegt Rijkswaterstaat de verkeersroute af te sluiten tijdens het schutten van het transport door de Noordersluis. De overwegingen hierbij zijn: waarborgen veiligheid voor publiek en verkeer en voorkomen stagnatie van het schutproces. Rijkswaterstaat zet inspecteurs in, om hierop toe te zien. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd een andere route te nemen.

Planning transport derde element
Zaterdag 26 maart rond 11.15 uur start het verslepen van het derde element (TE3) naar Amsterdam. Het sleeptransport gaat via de Oude Maas, Nieuwe Maas en Nieuwe Waterweg en arriveert op zondag 27 maart om circa 03.55 uur bij Hoek van Holland. Daarna gaat de vaartocht over de Noordzee richting IJmuiden.

Op zondag 27 maart om circa 14.10 uur komt het transport aan bij de pieren van IJmuiden. Het schutten van het transport door de Noordersluis start rond 15.55 uur. De verwachting is dat het derde element op zondag 27 maart circa 22.55 uur bij de Coenhaven in Amsterdam aankomt. Het indraaien en het afmeren van het derde element duurt ongeveer 3 uur.

Dat betekent dat het element op maandag 28 maart omstreeks 01.55 uur op zijn plek ligt. De Coenhaven is de tijdelijke parkeerplaats voor de elementen. Tijdens het transport komt het dak van het tunnelelement net boven de waterspiegel. Het transport van alle elementen gebeurt op dezelfde wijze. Er zijn twee uitwijklocaties onderweg voor het stoppen van het transport: bij het Calandkanaal (Rotterdam) en in IJmuiden voor het Noordzeesluizencomplex.

Go/no go minutenwerk
Op basis van de actuele weersomstandigheden wordt zeven dagen van tevoren bepaald of het transport kan doorgaan. Vervolgens vindt ook nog eens 3 dagen, 48 uur, 24 uur en 12 uur van tevoren afstemming plaats. Drie uur voor het transport wordt een definitief go/no go besluit genomen. Dit is gebaseerd op een mix van factoren zoals temperatuur, zicht, windrichtingen en –snelheden, golfhoogten, deining, stroomsnelheden, waterstanden. Het transport kan worden uitgesteld, afhankelijk van de omstandigheden.

Met de aanleg van de Tweede Coentunnel en Westrandweg zorgt Rijkswaterstaat voor een betere bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad en een betere ontsluiting van het Westelijk Havengebied van Amsterdam. Nadat de Tweede Coentunnel en Westrandweg in 2013 gereed zijn, wordt de bestaande Coentunnel gerenoveerd. In 2014 is het volledige tracé open voor het verkeer.Deel dit artikel:                   

Uitspraak Raad van State project A27/A12 Ring Utrecht
Nieuwsbericht
Nieuw: Boek over Functionele Veiligheid in de machinebouw!
Weblogposting
EIB: Sterke toename werkvoorraad utiliteitsbouw in mei
Nieuwsbericht
800 miljoen extra nodig voor regionale fietsroutes
Nieuwsbericht
Beheersregime chroom-6 opgesteld
Nieuwsbericht
Mega-investering voor Evenementenhal Gorinchem met nieuwe hypermoderne beurshal: Next Level
Nieuwsbericht
Uitval werknemers ondergrondse infrastructuur kost jaarlijks bijna 100 miljoen euro
Nieuwsbericht
Pilz introduceert veilige bewaking van beschermde ruimtes met radartechnologie
Weblogposting
Gemeente Hoorn en ondernemers tekenen open convenant voor sterke regio
Nieuwsbericht
Onderzoek naar bouwen boven het spoor
Nieuwsbericht
Minister Van Nieuwenhuizen: Minder goederenvervoer via de weg
Nieuwsbericht
80 miljoen euro extra voor circulaire economie
Nieuwsbericht
Extra bevoegdheden weginspecteurs: handhaven op vluchtstrook rijden en hoogteoverschrijding bij tunnels
Nieuwsbericht
ProRail test duurzame dwarsliggers
Nieuwsbericht
Nieuwe zwaaikom en aangepaste invaart Zwarte Schaar gereed
Nieuwsbericht
Minister Van Nieuwenhuizen opent verbrede A6 Almere een jaar eerder dan gepland
Nieuwsbericht
Fors hogere kosten klimaatakkoord
Nieuwsbericht
Snellere start treinverkeer na spoorincident
Nieuwsbericht
Groen licht voor tests met zelfrijdende voertuigen op de openbare weg
Nieuwsbericht
Aantal grotere verstoringen op het spoor fors gedaald
Nieuwsbericht
Neerslagtekort toegenomen, voldoende aanvoer van water
Nieuwsbericht
Relevante vaarinformatie Waddenzee overzichtelijk gebundeld in één app
Nieuwsbericht
Nog nooit zoveel vacatures in de bouwketen
Nieuwsbericht


[Banners]


[Events]

[Rotating banners]