Informatieavond over werkzaamheden sluis Maasbracht

1 maart 2011

Ter voorbereiding op de overlast die gepaard zal gaan met de werkzaamheden bij sluis Maasbracht organiseert Rijkswaterstaat Maaswerken op dinsdag 1 maart een informatieavond.

De Aannemingscombinatie Besix – Mourik is in opdracht van Rijkswaterstaat Maaswerken al enige tijd aan het werk in de sluis van Maasbracht.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een groot project om de Maas en het Julianakanaal geschikt te maken groter scheepvaartverkeer (klasse Vb) en daarmee de scheepverbinding naar de rest van Europa te verbeteren.

Overlast Werkzaamheden
In dit kader moeten de sluiskolken onder andere verlengd en verdiept worden. Dit zijn werkzaamheden die, helaas onvermijdelijk, met geluidsoverlast en voelbare trillingen gepaard zullen gaan.

In de periode van 28 maart tot en met eind juni moeten voor de aanleg van een bouwkuip grote damwanden in de grond geheid en getrild worden. Met name deze werkzaamheden zullen met overlast gepaard gaan.

Informatieavond
Ter voorbereiding hierop organiseert Rijkswaterstaat Maaswerken op dinsdag 1 maart een informatieavond. Tijdens deze avond zal Rijkswaterstaat u volledig informeren over de precieze aard en het waarom van de werkzaamheden, de overlast die hiermee gepaard gaat en op welke manieren inspanningen worden verricht om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Dinsdag 1 maart 2011
Zalencentrum De Spil
Suikerdoossingel 55
6051 HN Maasbracht
Ontvangst: 19.30 uur
Start: 20.00 uur
Afsluiting: 21.30 uur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Maaswerken