Nieuwsbericht | Datum: 01-12-2010Vier nieuwe business partners aangesloten bij Jelmer
nog meer mogelijkheden voor multicompany traineeships in de civiele techniek

Jelmer, de grootste aanbieder van multicompany traineeships in de civiele techniek, heeft onlangs vier nieuwe businesspartners verwelkomd. Bij aannemersbedrijf MNO Vervat, adviesbureau MH Poly, systems engineering-specialist How2SE en de Coentunnel Company, de uitvoeringsorganisatie voor het project Tweede Coentunnel, zullen de komende periode verschillende trainees van Jelmer aan de slag gaan. In het multicompany traineeship van Jelmer worden startende civiel technici steeds voor één jaar bij verschillende organisaties in de sector ingezet. Op deze manier kunnen ze het brede werkveld van de civiele techniek goed verkennen. Tegelijkertijd krijgen ze de kans om te werken aan hun inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Advertentie


Jelmer werkt op dit moment samen met vijftien businesspartners, die ruimte bieden aan zo’n 30 trainees. Ester van Heuven, directeur van Jelmer, is blij met de uitbreiding van het netwerk: “Jelmer wil graag groeien en deze organisaties zijn een uitstekende aanvulling op de bestaande organisaties waar we mee samenwerken. In het komende jaar zullen we ons dan ook richten op het aantrekken van nog meer getalenteerde jonge civiel technici met een HBO- of WO-opleiding.”

De nieuwe businesspartners zijn erg positief over de samenwerking met Jelmer. Bij MNO Vervat werkt sinds september de eerste trainee, en er zijn gesprekken gaande voor nog een plaatsing. “Ik vind het erg goed dat Jelmer dit concept heeft ontwikkeld,” zegt directeur Yvonne Korver. “Vooral het feit dat er gewerkt wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van de trainees spreekt mij aan. Wij helpen graag mee te bouwen aan talenten.” Bard Louis, directeur van MH Poly, kende Jelmer nog van een vorige werkgever. “Ik heb gemerkt dat de trainees van Jelmer erg enthousiast zijn en een grote werklust hebben. Zij kunnen dit goed overbrengen op anderen, waardoor ze teams met vaste medewerkers extra weten te motiveren. Bovendien is het fijn dat de trainees over het algemeen al wat ervaring hebben en daardoor heel zelfstandig te werk gaan.” Ook Paul Schreinemakers van How2SE is enthousiast over het concept van Jelmer: “Het systeem om jonge mensen te laten kennismaken met verschillende aspecten van een sector spreekt ons erg aan. Investeren in kennisuitwisseling en leer-werktrajecten helpt het gehele vakgebied. We kwamen in een van onze projecten een trainee van Jelmer tegen en vanaf december gaat hij bij ons van start,” aldus Schreinemakers.

Jelmer kan met de nieuwe businesspartners de sector civiele techniek nog verder ontwikkelen. “Het gaat nu wat minder in de sector, maar binnen een aantal jaren zullen alle bedrijven weer vol aan de slag moeten om goede jonge professionals aan zich te binden,” vertelt van Heuven. “De vergrijzing is nog steeds een ‘hot topic’ in de civiele techniek. Wij zorgen er samen met onze businesspartners voor dat jonge ingenieurs zich kunnen voorbereiden op een succesvolle carrière in de sector.”

Over Jelmer bv
Jelmer (www.jelmer.nl) levert een relevante bijdrage aan de ontwikkeling van de sector civiele techniek en laat zien dat de civiele techniek een prachtig kennis- en werkgebied is. Jelmer maakt jongeren enthousiast voor dit vakgebied, zodat zij meer dan nu kiezen voor een studie en daarna een baan in de civiele techniek. Dit doet Jelmer door het bieden van een meerjarig multicompany traineeship aan talentvolle jonge ingenieurs. Jelmer ontwikkelt en begeleidt HTS- en TU-opgeleide starters in de civiele techniek. De trainees hebben een driejarige overeenkomst met Jelmer en werken gedurende deze periode drie termijnen van een jaar bij de businesspartners van Jelmer, zoals ingenieursbureaus, aannemers, gemeenten, provincies en waterschappen.
Gedurende het traineeship wordt invulling gegeven aan de persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling van talentvolle ingenieurs. Zij leren de disciplines binnen het vakgebied van de civiele techniek goed kennen door roulatie bij meerdere partijen. De sector kent vaak nog een traditioneel carrièreverloop: eens een aannemer, altijd een aannemer en eens een opdrachtgever altijd een opdrachtgever. In de praktijk blijkt echter dat de beste opdrachtgevers ooit ook opdrachtnemer zijn geweest en andersom. Mensen die de belangen van meerdere kanten kennen, werken beter samen. Het traineeship van Jelmer zorgt voor een versnelling van dit effect. Na het doorlopen van het traineeship kunnen de jonge professionals hun carrière vaak voortzetten bij een van de business partners.
Deel dit artikel:                   

ProRail verkleint CO2-voetafdruk: daling in CO2-uitstoot zet door
Nieuwsbericht
Magnetische veiligheidsschakelaar van Pilz nu ook als rvs-variant verkrijgbaar
Weblogposting
Strukton Civiel heeft samen met Waterbedrijf Groningen en Royal HaskoningDHV een complexe klus uitgevoerd.
Nieuwsbericht
Tempo in aanpak onbewaakte overwegen
Nieuwsbericht
Kamerbrief over verbreding sluiscomplex Kornwerderzand en resterende 45 miljoen
Nieuwsbericht
Sector en overheden slaan handen ineen voor schone binnenvaart en zeevaart
Nieuwsbericht
Normdocumenten voor buitenriolering gepubliceerd
Nieuwsbericht
Pier Eringa maakt transfer van ProRail naar Transdev
Nieuwsbericht
Duurzaam zoab van KWS krijgt eerste certificaat van Asfaltkwaliteitsloket
Nieuwsbericht
Aandacht voor veiligheid in aanbestedingen en contracten
Nieuwsbericht
Zandoevers Houtribdijk krijgen laagje grond om de N307 zandvrij te houden
Nieuwsbericht
Gebruik openbaar vervoer in provincie Utrecht blijft stijgen
Nieuwsbericht
Maas en Waal klaar voor klimaatverandering
Nieuwsbericht
Start inspraak Verlegging N825 Nettelhorsterweg
Nieuwsbericht
Provincie Noord-Brabant stimuleert aanschaf elektrische deelauto's
Nieuwsbericht
Landelijk neerslagtekort licht afgenomen
Nieuwsbericht
Bouwopgave infrastructuur vraagt gezamenlijke nieuwe aanpak
Nieuwsbericht
Mobiliteitsalliantie doet voorstellen voor bereikbaar Nederland
Nieuwsbericht
Zelfrijdende auto's in de stad stap dichterbij
Nieuwsbericht
Provincie Zuid-Holland koopt grond aan voor Slimme Centrale
Nieuwsbericht
Minister pakt knelpunt scheepvaart bij Nijmegen aan
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat gunt project Krib- en oeververlaging Pannerdensch Kanaal aan Ploegam B.V.
Nieuwsbericht
Sterke groei buitenlandse arbeidskrachten in de bouw
Nieuwsbericht


[Banners]


[Events]

[Rotating banners]