Nieuwsbericht | Datum: 01-12-2010Vier nieuwe business partners aangesloten bij Jelmer
nog meer mogelijkheden voor multicompany traineeships in de civiele techniek

Jelmer, de grootste aanbieder van multicompany traineeships in de civiele techniek, heeft onlangs vier nieuwe businesspartners verwelkomd. Bij aannemersbedrijf MNO Vervat, adviesbureau MH Poly, systems engineering-specialist How2SE en de Coentunnel Company, de uitvoeringsorganisatie voor het project Tweede Coentunnel, zullen de komende periode verschillende trainees van Jelmer aan de slag gaan. In het multicompany traineeship van Jelmer worden startende civiel technici steeds voor één jaar bij verschillende organisaties in de sector ingezet. Op deze manier kunnen ze het brede werkveld van de civiele techniek goed verkennen. Tegelijkertijd krijgen ze de kans om te werken aan hun inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Jelmer werkt op dit moment samen met vijftien businesspartners, die ruimte bieden aan zo’n 30 trainees. Ester van Heuven, directeur van Jelmer, is blij met de uitbreiding van het netwerk: “Jelmer wil graag groeien en deze organisaties zijn een uitstekende aanvulling op de bestaande organisaties waar we mee samenwerken. In het komende jaar zullen we ons dan ook richten op het aantrekken van nog meer getalenteerde jonge civiel technici met een HBO- of WO-opleiding.”

De nieuwe businesspartners zijn erg positief over de samenwerking met Jelmer. Bij MNO Vervat werkt sinds september de eerste trainee, en er zijn gesprekken gaande voor nog een plaatsing. “Ik vind het erg goed dat Jelmer dit concept heeft ontwikkeld,” zegt directeur Yvonne Korver. “Vooral het feit dat er gewerkt wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van de trainees spreekt mij aan. Wij helpen graag mee te bouwen aan talenten.” Bard Louis, directeur van MH Poly, kende Jelmer nog van een vorige werkgever. “Ik heb gemerkt dat de trainees van Jelmer erg enthousiast zijn en een grote werklust hebben. Zij kunnen dit goed overbrengen op anderen, waardoor ze teams met vaste medewerkers extra weten te motiveren. Bovendien is het fijn dat de trainees over het algemeen al wat ervaring hebben en daardoor heel zelfstandig te werk gaan.” Ook Paul Schreinemakers van How2SE is enthousiast over het concept van Jelmer: “Het systeem om jonge mensen te laten kennismaken met verschillende aspecten van een sector spreekt ons erg aan. Investeren in kennisuitwisseling en leer-werktrajecten helpt het gehele vakgebied. We kwamen in een van onze projecten een trainee van Jelmer tegen en vanaf december gaat hij bij ons van start,” aldus Schreinemakers.

Jelmer kan met de nieuwe businesspartners de sector civiele techniek nog verder ontwikkelen. “Het gaat nu wat minder in de sector, maar binnen een aantal jaren zullen alle bedrijven weer vol aan de slag moeten om goede jonge professionals aan zich te binden,” vertelt van Heuven. “De vergrijzing is nog steeds een ‘hot topic’ in de civiele techniek. Wij zorgen er samen met onze businesspartners voor dat jonge ingenieurs zich kunnen voorbereiden op een succesvolle carrière in de sector.”

Over Jelmer bv
Jelmer (www.jelmer.nl) levert een relevante bijdrage aan de ontwikkeling van de sector civiele techniek en laat zien dat de civiele techniek een prachtig kennis- en werkgebied is. Jelmer maakt jongeren enthousiast voor dit vakgebied, zodat zij meer dan nu kiezen voor een studie en daarna een baan in de civiele techniek. Dit doet Jelmer door het bieden van een meerjarig multicompany traineeship aan talentvolle jonge ingenieurs. Jelmer ontwikkelt en begeleidt HTS- en TU-opgeleide starters in de civiele techniek. De trainees hebben een driejarige overeenkomst met Jelmer en werken gedurende deze periode drie termijnen van een jaar bij de businesspartners van Jelmer, zoals ingenieursbureaus, aannemers, gemeenten, provincies en waterschappen.
Gedurende het traineeship wordt invulling gegeven aan de persoonlijke en inhoudelijke ontwikkeling van talentvolle ingenieurs. Zij leren de disciplines binnen het vakgebied van de civiele techniek goed kennen door roulatie bij meerdere partijen. De sector kent vaak nog een traditioneel carrièreverloop: eens een aannemer, altijd een aannemer en eens een opdrachtgever altijd een opdrachtgever. In de praktijk blijkt echter dat de beste opdrachtgevers ooit ook opdrachtnemer zijn geweest en andersom. Mensen die de belangen van meerdere kanten kennen, werken beter samen. Het traineeship van Jelmer zorgt voor een versnelling van dit effect. Na het doorlopen van het traineeship kunnen de jonge professionals hun carrière vaak voortzetten bij een van de business partners.
Deel dit artikel:                   

Eerste kabel voor aansluiting windparken op zee Borssele bereikt kust
Nieuwsbericht
Verleggingen kabels en leidingen A27 van start
Nieuwsbericht
Nederland en Niedersachsen gaan samen voor schone Eems-Dollard
Nieuwsbericht
Van Nieuwenhuizen: Nederland voorbereiden op drogere zomers
Nieuwsbericht
Droogteseizoen weer van start
Nieuwsbericht
Windparken aangesloten met verbindingen met hoogste capaciteit ter wereld
Nieuwsbericht
Bochtafsnijding vaargeul Holwerd-Ameland is klaar
Nieuwsbericht
TEC ondersteunt bij toekomstbestendig maken van tunnels in Amsterdam
Nieuwsbericht
Mogelijke problemen navigatieapparatuur
Nieuwsbericht
Pulse consortium voorkeursaanbieder Cross River Rail in Brisbane
Nieuwsbericht
Sneller uit de file met strategische inzet bergers
Nieuwsbericht
ParkeerVak 2019: Transitie in Mobiliteit & Parkeren
Nieuwsbericht
Lievense Holding investeert in energietransitie met Petersburg Consultants
Nieuwsbericht
ProRail en Network Rail zetten samen in op innovatie
Nieuwsbericht
RWS kijkt samen met TU Delft hoe zandige oevers Houtribdijk zich gedragen
Nieuwsbericht
Alle innovatieve veiligheidsoplossingen op een rijtje
Weblogposting
Railtech podium oprichting Europees platform spooronderhoud
Nieuwsbericht
Meer en snellere treinen
Nieuwsbericht
Goedemorgen Nederland bezoekt de RailTech
Nieuwsbericht
Nieuwe directeur voor de Bouwcampus
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat verbetert contractdocumenten D&C-opdrachten
Nieuwsbericht
Europese subsidie voor Nederlandse infraprojecten
Nieuwsbericht
Limburg en RWS akkoord met verlengen overeenkomst Consortium Grensmaas
Nieuwsbericht
[Banners]