Onderhoudswerkzaamheden stalen rijdek Calandbrug

renovatie van het stalen rijdek

Rijkswaterstaat is 13 september 2010 gestart met de renovatie van het stalen rijdek van de Calandbrug. Tot 1 november wordt er dag en nacht gewerkt aan de Calandbrug. Door onder andere las- en slijpwerkzaamheden aan het staal kan geluidshinder ontstaan.

Deze onderhoudswerkzaamheden zijn nodig om de kwaliteit van het rijdek in stand te houden. In het staal is vermoeiing opgetreden als gevolg van een sterkere groei van het autoverkeer en zwaardere belasting door vrachtverkeer dan destijds tijdens de bouw kon worden voorzien.

Geluid tijdens de werkzaamheden
Rijkswaterstaat probeert de hinder voor omwonenden te beperken door de werkzaamheden die geluidshinder veroorzaken zoveel mogelijk overdag en aan het begin van de avond te laten uitvoeren. Ook worden de avonden in het weekend én de zondag zoveel mogelijk ontzien. Desondanks kunnen omwonenden de gehele week door in de avond en nacht geluidshinder waarnemen.

Werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt op de brug verwijderd en het stalen rijdek gestraald en geïnspecteerd. Rijkswaterstaat last de gevonden vermoeiingsscheuren dicht, of plaatst ter hoogte van de scheur een nieuwe stalen plaat. Tenslotte komt er weer asfalt op de brug.

Het onderhoud wordt uitgevoerd in twee fases, waardoor er altijd één rijstrook op de brug beschikbaar blijft voor het verkeer. De scheepvaart kan tijdens het werk te allen tijde doorgang vinden.

Korte omleidingsroute autoverkeer
Een verkeerslicht leidt het verkeer langs het werk. Personenauto’s kunnen gebruik maken van een korte omleidingsroute waardoor de wachtrij voor het verkeerslicht beperkt blijft. Deze adviesroute is aangegeven met gele borden.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis Landelijke Informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 (ma t/m zo van 06.00 uur tot 22.30 uur). Informatie over de planning van de werkzaamheden kunt u vinden op de website van de deelgemeente Rozenburg www.rotterdam.nl/rozenburg

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Project Renovatie Bruggen: onderzoek kunstwerken (23-09-2008)

Voor 10 stalen bruggen binnen vijf jaar maatregelen nodig (02-04-2008)

Bruggen en viaducten nader onderzocht (03-10-2007)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Dienst Zuid-Holland