Werkzaamheden herinrichting N34 Ommen van start

N34 wordt een erftoegangsweg

Rijkswaterstaat start vanaf vrijdag 17 september met de werkzaamheden voor de herinrichting van de N34 tussen de Veldsteeg en de rotonde N34/N36 (Witte Paal). Met de openstelling van de verlengde N36 heeft de N34 geen functie meer voor het doorgaand verkeer. De N34 wordt een erftoegangsweg en moet daarom op een andere manier worden ingericht. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de N34 (deels) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Het werk wordt in drie fasen uitgevoerd, te beginnen met het traject Rotonde Witte Paal – Zwarte Pad. De werkzaamheden op dit weggedeelte duren naar verwachting tot eind oktober. Vervolgens zijn de trajecten Zwarte Pad – Driehoekweg (november/december 2010) en Driehoekweg – Veldsteeg (januari/februari 2011) aan de beurt. Wanneer de werkzaamheden aan de N34 zijn afgerond, vindt de herinrichting van de parallelweg plaats. Rijkswaterstaat streeft er naar om in mei 2011 gereed te zijn met de werkzaamheden. De genoemde data zijn echter afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omleidingen fase 1
Tijdens de werkzaamheden op het traject Zwarte Pad – rotonde Witte Paal wordt het (bestemmings)verkeer omgeleid via de parallelweg. Uitzondering hierop is de periode van 20 september tot 1 oktober en van 4 oktober tot eind oktober. Dan is in de richting Zwarte Pad naar rotonde Witte Paal een rijstrook van de N34 beschikbaar voor (bestemmings)verkeer. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd gebruik te maken van de verlengde N36. Het landbouwverkeer en fietsers in beide richtingen kunnen zoals gewoonlijk over de parallelweg. Hulpdiensten kunnen altijd over de N34. Verkeer dient rekening te houden met hinder ten gevolge van de werkzaamheden.

Herinrichting N34
Sinds juni 2010 is de verlengde N36 gereed. Om het verkeer te stimuleren gebruik te maken van deze nieuwe weg en om het herstel van de natuur rondom de N34 te bevorderen, wordt de N34 ingericht als erftoegangsweg. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden aan de N34 en de parallelweg mei 2011 gereed. Daarna wordt de weg overgedragen aan de provincie Overijssel en de gemeenten Ommen en Hardenberg.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.rijkswaterstaat.nl/N34

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Oost-Nederland