Nieuwsbericht | Datum: 01-03-2010



Informatiecentrum Tweede Coentunnel/Westrandweg geopend




contouren van de Westrandweg worden zichtbaar

Hoofd-ingenieur directeur van Rijkswaterstaat Noord-Holland, Fred Delpeut, heeft op maandag 1 maart 2010 officieel het Informatiecentrum Tweede Coentunnel/Westrandweg geopend. Hierbij liet hij een animatie zien van de toekomstige Westrandweg en de Tweede Coentunnel. Met de opening van het Informatiecentrum onderstreept Rijkswaterstaat dat het veel waarde hecht aan het informeren van haar publieksgroepen. Het Informatiecentrum is iedere woensdag- en vrijdagmiddag geopend van 12.30 tot 16.30 uur.

Met het aanleggen van de Tweede Coentunnel en de Westrandweg zorgt Rijkswaterstaat voor een betere bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad en een betere ontsluiting van het Westelijk havengebied van Amsterdam. Hierbij wordt ruim aandacht besteed aan de leefomgeving, het landschap en natuurcompensatie. Bij een omvangrijk project zoals de Tweede Coentunnel/Westrandweg vindt Rijkswaterstaat het van groot belang om zichtbaar aanwezig te zijn. Om deze rol een goede invulling te kunnen geven is gekozen voor een informatiecentrum bij de bouwlocatie.

Informatiecentrum
Het Informatiecentrum is iedere woensdag- en vrijdagmiddag geopend van 12.30 tot 16.30 uur voor publieksgroepen zoals omwonenden en weggebruikers. Daarnaast is het mogelijk om met een groep (bijvoorbeeld studenten/scholieren of medewerkers van een bedrijf) op aanvraag het centrum en het werk te bezoeken.

In het centrum is de actuele stand van zaken en de planning van de bouwwerkzaamheden in woord en beeld te zien. Daarnaast wordt in het Informatiecentrum onder meer een toelichting gegeven op de techniek van de bouw en de invloed van het project op de leefomgeving, het landschap en wat er gedaan wordt aan natuurcompensatie.

Het Informatiecentrum Tweede Coentunnel/Westrandweg ligt op een steenworp afstand van de bouwlocatie en is gevestigd aan de Noordzeeweg 22 te Amsterdam. Het centrum is goed bereikbaar per auto, per fiets of met het openbaar vervoer vanaf Station Sloterdijk met regioliner 81 (richting IJmuiden), halte Hornhaven.

Mijlpalen bouw Coentunnel en Westrandweg
Op maandag 7 september 2009 gaf minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat het startsein voor de bouw van de Tweede Coentunnel en de aanleg van de Westrandweg.

In drie jaar tijd wordt totaal 20 km nieuwe snelweg aangelegd waaronder een nieuwe tunnelbuis van 750 meter en een landviaduct van 3,3 km, het langste viaduct van Nederland.

Op dit moment worden de contouren van de Westrandweg zichtbaar. Deze nieuwe weg loopt van het knooppunt Raasdorp (A9/A5) naar de A10-West waar de weg aansluit op de Coentunnel. Onderdeel van de Westrandweg is de aanleg van een landviaduct met een lengte van 3,3 km.

Ondertussen wordt er ook hard aan de Tweede Coentunnel gewerkt. De planning is dat in het voorjaar van 2011 de vier tunnelelementen voor de Tweede Coentunnel worden verscheept en afgezonken in het Noordzeekanaal. Daarnaast wordt de A10 West en de A8 verbreed en het Coenplein aangepast.

De Tweede Coentunnel en de Westrandweg zijn in 2012 gereed. Tot slot wordt de huidige Coentunnel gerenoveerd. Eind 2013 worden alle nieuwe wegdelen en de beide (gerenoveerd en nieuw) buizen van de Coentunnel volledig opengesteld voor het verkeer.

Informatie over het project Tweede Coentunnel/Westrandweg is ook te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/tweedecoentunnel

Met vragen over het Informatiecentrum of het project kan gebeld worden met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800 - 8002.



Deel dit artikel:                   





Eerste kabel voor aansluiting windparken op zee Borssele bereikt kust
Nieuwsbericht
Verleggingen kabels en leidingen A27 van start
Nieuwsbericht
Nederland en Niedersachsen gaan samen voor schone Eems-Dollard
Nieuwsbericht
Van Nieuwenhuizen: Nederland voorbereiden op drogere zomers
Nieuwsbericht
Droogteseizoen weer van start
Nieuwsbericht
Windparken aangesloten met verbindingen met hoogste capaciteit ter wereld
Nieuwsbericht
Bochtafsnijding vaargeul Holwerd-Ameland is klaar
Nieuwsbericht
TEC ondersteunt bij toekomstbestendig maken van tunnels in Amsterdam
Nieuwsbericht
Mogelijke problemen navigatieapparatuur
Nieuwsbericht
Pulse consortium voorkeursaanbieder Cross River Rail in Brisbane
Nieuwsbericht
Sneller uit de file met strategische inzet bergers
Nieuwsbericht
ParkeerVak 2019: Transitie in Mobiliteit & Parkeren
Nieuwsbericht
Lievense Holding investeert in energietransitie met Petersburg Consultants
Nieuwsbericht
ProRail en Network Rail zetten samen in op innovatie
Nieuwsbericht
RWS kijkt samen met TU Delft hoe zandige oevers Houtribdijk zich gedragen
Nieuwsbericht
Alle innovatieve veiligheidsoplossingen op een rijtje
Weblogposting
Railtech podium oprichting Europees platform spooronderhoud
Nieuwsbericht
Meer en snellere treinen
Nieuwsbericht
Goedemorgen Nederland bezoekt de RailTech
Nieuwsbericht
Nieuwe directeur voor de Bouwcampus
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat verbetert contractdocumenten D&C-opdrachten
Nieuwsbericht
Europese subsidie voor Nederlandse infraprojecten
Nieuwsbericht
Limburg en RWS akkoord met verlengen overeenkomst Consortium Grensmaas
Nieuwsbericht








[Banners]