Cofely verwerft opdracht nieuwe Westrandweg

plaatsing electro-mechanische installaties

Cofely Energy & Infra heeft van Rijkswaterstaat opdracht gekregen de electro-mechanische installaties te plaatsen aan de nieuwe Westrandweg in Amsterdam. Met deze opdracht is 24 miljoen euro gemoeid. Cofely installeert onder meer dynamische openbare verlichting en realiseert stilstanddetectie voor afwijkend verkeersgedrag, waarmee files tijdig worden gesignaleerd en maatregelen kunnen worden genomen om de verkeersstroom weer op gang te brengen. Daartoe zorgt Cofely bovendien voor de benodigde aanpassingen in de VerkeersCentrale Noord-West Nederland. Het werk aan de Westrandweg wordt naar verwachting in 2012 opgeleverd.

De Westrandweg is onderdeel van het project Tweede Coentunnel/Westrandweg, waarvoor onlangs, op 7 september, de eerste spade symbolisch de grond in ging in aanwezigheid van de minister van Verkeer en Waterstaat C. Eurlings. De Coentunnel is al jarenlang een knelpunt voor het autoverkeer in de noordelijke Randstad. Daarom is besloten om naast de bestaande Coentunnel een tweede tunnel aan te leggen. En om te voorkomen dat de verkeersdruk zich verplaatst naar de A10-west wordt een nieuwe snelweg tussen de A10 en knooppunt Raasdorp aangelegd, de Westrandweg.

Deze nieuwe snelweg van ca. 10 km lang krijgt twee aansluiting in het westelijk havengebied van Amsterdam. In de bedrijvenzone Westpoort wordt de Westrandweg uitgevoerd als een 3,3 kilometer lang viaduct.

“Om optimaal aan die eisen tegemoet te komen, werken we al in de ontwerpfase van de Westrandweg zeer nauw samen met Rijkswaterstaat”, stelt directeur Ruud Majenburg, Lid van het Executive Team en Algemeen Directeur Cofely marktsegment- en specialistische bedrijven. “In het ontwerp van de weg en in de electro-mechanische installaties is veel aandacht voor efficiënt energiegebruik. Bijvoorbeeld door het toepassen van dynamische openbare verlichting rond de Westrandweg, waardoor fors op de elektriciteitskosten wordt bespaard”, aldus Majenburg.

COFELY Nederland NV
Cofely maakt deel uit van GDF SUEZ Energy Services, de Europese leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening. GDF SUEZ Energy Services ontwikkelt totaaloplossingen voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek. Van ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties tot het bieden van oplossingen op het gebied van energie en langdurig multidisciplinair beheer en het beheer van nutsvoorzieningen. GDF SUEZ Energy Services telt 80.000 medewerkers en realiseert een omzet van 14 miljard euro. GDF SUEZ Energy Services is een bedrijfsonderdeel van GDF SUEZ, een van de grootste energieleveranciers van de wereld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Cofely Nederland NV