Nijpels: ‘Branche moet zich mengen in grote maatschappelijke vraagstukken’

infrasite_insert_image_1
Ed Nijpels roept de branche op zich te mengen in de grote maatschappelijke vraagstukken.

Den Haag – Hij gaf dit advies Ed Nijpels tijdens de vastgoedbeurs Provada. Op de stand van Grontmij werd hij geïnterviewd over de rol van de ingenieursbureaus in economisch mindere tijden.

“Introduceer nieuwe initiatieven, kom met innovatieve oplossingen en wacht niet af tot je een opdracht krijgt, maar ga voorop in de strijd. De ingenieurs zijn veel te bescheiden. Bureaus moeten veel meer aan de weg timmeren en van zich laten horen in het publieke debat. Niet een hoogleraar moet bij NOVA een verhaal houden over windenergie, maar een ingenieur!”

Prominentere rol
Als voorzitter van ONRI maakt Ed Nijpels zich er hard voor: de ingenieursbranche een prominentere rol te laten vervullen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken als energie, veiligheid, mobiliteit, klimaat en water. “Wanneer de ingenieursbranche deze rol met verve vervult, komt dat ten goede aan de maatschappij en ten goede van de marges. We hebben immers de kennis en kunde. We hebben de ervaring. En we maken het waar. Wij hebben Nederland gemaakt en maken het land nu gereed voor de toekomst.”

Oproep aan de overheid
Niet alleen de branche moet zich anders opstellen, Ed Nijpels doet ook een oproep aan de overheid om advies- en ingenieursbureaus actief te betrekken bij maatschappelijke vraagstukken. Hen actief te bevragen over oplossingen voor bijvoorbeeld de kustbescherming en energievraagstukken, en hen te betrekken bij advies- en onderzoekscommissies. Grontmij beaamde deze oproep tijdends de beurs bij monde van ir A.H. (Onno) Zwart, Commercieel Directeur van Grontmij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn