Groot onderhoud N 206 tussen Noordwijk en Leiden

De provincie Zuid-Holland gaat medio september 2009 groot onderhoud uitvoeren aan de N 206. Het gaat om het deel van de N 206 vanaf de op- en afritten van de A 44 in Leiden tot de aansluiting met de N 444 (Van Berckelweg) in Noordwijk. De kwaliteit van het asfalt op dit deel van de N 206 is slecht en moet vervangen worden. Op een deel van de weg wordt geluidsreducerend asfalt aangebracht. De werkzaamheden duren tot ongeveer eind november 2009.

Bereikbaarheid
Voor de werkzaamheden wordt de weg in delen afgesloten. Tijdens deze afsluitingen worden voor het wegverkeer omleidingen ingesteld. Op wegdelen met twee banen per rijrichting wordt het verkeer omgeleid over de andere rijbaan. Het plan is om te starten op het noordelijke deel van het traject. De werkvakken en de afzettingen schuiven zo steeds op vanuit Noordwijk richting Leiden.

Werken in de nacht en in het weekend
Er wordt op weekdagen in de nacht gewerkt van 20:00 uur ’s avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. Daarnaast wordt er in de weekenden ook overdag gewerkt. In de weekenden is de weg afgesloten van vrijdagavond 20:00 uur tot maandagochtend 06:00 uur.

Overlast
Door te werken in de nacht en in het weekend probeert de provincie de overlast van de werkzaamheden tot een minimum te beperken. De provincie vraagt omwonenden en weggebruikers begrip voor de tijdelijke overlast.

Waar precies?
De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats vanaf de op- en afritten van de A 44, ter hoogte van de Plesmanlaan in Leiden tot de aansluiting met de N 444 (Van Berckelweg) in Noordwijk. Dit houdt in dat er onderhoud wordt gepleegd aan de Ir. G. Tjalmaweg / Wassenaarseweg / Provincialeweg, de op- en afritten Zeeweg, de op- en afritten Hoorneslaan, de op- en afritten N 449, de verzorgingsplaats, de op- en afritten N 451 en de zuidelijke afrit van de N 206 richting de N 444. Ook de parallelbaan (Torenvlietslaan – Molentuinweg) en de fietspaden langs de N 206 worden onderhouden.

Afstemming met andere werkzaamheden
Bij de voorbereidingen van deze onderhoudswerkzaamheden heeft de provincie Zuid-Holland de uitvoeringsperiode afgestemd met de betrokken gemeenten (Leiden, Oegstgeest, Katwijk, Noordwijk en Wassenaar), de hulpdiensten, het openbaar vervoer (Connexxion) en Rijkswaterstaat.

Meer informatie
De genoemde planning is onder voorbehoud. Op www.zuid-holland.nl/n206 staat actuele informatie. Voorafgaand aan de start van de werkzaamheden informeert de provincie belanghebbenden uitgebreid over de precieze planning. Vragen en opmerkingen over het groot onderhoud kan men sturen aan n206@pzh.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland