Croon Elektrotechniek installeert Coentunnel Tracé

Croon gecontracteerd voor uniek 30-jarig contract ‘Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé’

Rotterdam – Croon Elektrotechniek is door de Coentunnel Company B.V. gecontracteerd voor het ontwerp van de verkeertechnische en tunnelinstallaties (VTTI) in het kader van de ‘Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé’, inclusief de bouw het beheer en onderhoud voor een periode van 30 jaar.

Als een van de best geëquipeerde elektrotechnisch specialisten van Nederland in het segment tunnelbouw, draagt Croon bij aan het ontwerp, de engineering en het uitvoeren van zowel de bouw als de instandhouding van de verkeer- en tunneltechnische installaties in de nieuw te realiseren 2e Coentunnel, de te renoveren 1e Coentunnel alsmede het hierop aanpassen van delen van de Amsterdamse rondweg. Over de orderwaarde voor Croon worden geen mededelingen gedaan.

Kees Smit, Algemeen directeur van Croon Elektrotechniek: ‘We zijn zeer verheugd dat Coentunnel Company de kwaliteiten van Croon op dit gebied heeft herkend en dit unieke contract tot 2038 heeft gegund. Het bevestigt onze missie als de proactieve dienstverlener voor ambitieuze opdrachtgevers.’

Croon Elektrotechniek heeft onder meer de verkeertechnische en tunnelinstallatie van de langste verkeerstunnel van Nederland de Westerscheldetunnel verzorgd en heeft deze in onderhoud.

Over Coentunnel Company B.V.

Coentunnel Company B.V. bestaat uit Arcadis, BESIX, CFE, Dredging International, Dura Vermeer, TBI Bouw (vertegenwoordigd door Haverkort Voormolen) en Vinci. Het Nederlands/Belgisch/Frans consortium heeft op 22 april 2008 het contract met Rijkswaterstaat ondertekend voor de ‘Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé’. Het betreft hier een zogenaamd DBFM-contract (Design, Build, Finance en Maintain) met een looptijd van 30 jaar en een totale waarde van circa. € 500 miljoen.

Coentunnel Company financiert de werkzaamheden voor eigen rekening en krijgt haar inkomsten uit de toekomstige beschikbaarheidsvergoeding gebaseerd op het werkelijke beschikbaar zijn van het wegsysteem voor de weggebruikers in de periode 2008 – 2038.

Over de Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé

De werkzaamheden van de ‘Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé’ bestaan uit meerdere onderdelen. Coentunnel Company verzorgt het onderhoud van het bestaande Coentunneltracé. De Nederlandse Staat blijft via Rijkswaterstaat eigenaar en beheerder. Tegelijkertijd zal Coentunnel Company de aanleg van een Tweede Coentunnel met toeleidende wegen en voorzieningen voorbereiden en realiseren. Na ingebruikstelling van die nieuwe tunnel, wordt de bestaande Coentunnel gerenoveerd, waarna het Coentunneltracé uit 2 tunnels met in totaal 8 rijstroken zal bestaan.

Over Croon

Met 2.000 vakmensen is Croon de grootste, volledig in elektrotechniek gespecialiseerde onderneming van Nederland. Croon Elektrotechniek profileert zich als de proactieve dienstverlener voor ambitieuze klanten. Met meer dan 12 vestigingen in Nederland en vier in het buitenland is Croon dagelijks actief op de gebieden advies, ontwerp, realisatie en maintenance voor relaties in de sectoren industrie, milieu, infrastructuur, marine & offshore, utiliteit, zorg en onderwijs. Croon Elektrotechniek is onderdeel van het vastgoed-, bouw- en techniekconcern TBI Holdings.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Croon Elektrotechniek B.V.