Nieuwsbericht | Datum: 30-06-2008Croon Elektrotechniek installeert Coentunnel Tracé
Croon gecontracteerd voor uniek 30-jarig contract 'Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé'

Rotterdam - Croon Elektrotechniek is door de Coentunnel Company B.V. gecontracteerd voor het ontwerp van de verkeertechnische en tunnelinstallaties (VTTI) in het kader van de 'Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé', inclusief de bouw het beheer en onderhoud voor een periode van 30 jaar.

Als een van de best geëquipeerde elektrotechnisch specialisten van Nederland in het segment tunnelbouw, draagt Croon bij aan het ontwerp, de engineering en het uitvoeren van zowel de bouw als de instandhouding van de verkeer- en tunneltechnische installaties in de nieuw te realiseren 2e Coentunnel, de te renoveren 1e Coentunnel alsmede het hierop aanpassen van delen van de Amsterdamse rondweg. Over de orderwaarde voor Croon worden geen mededelingen gedaan.

Kees Smit, Algemeen directeur van Croon Elektrotechniek: 'We zijn zeer verheugd dat Coentunnel Company de kwaliteiten van Croon op dit gebied heeft herkend en dit unieke contract tot 2038 heeft gegund. Het bevestigt onze missie als de proactieve dienstverlener voor ambitieuze opdrachtgevers.'

Croon Elektrotechniek heeft onder meer de verkeertechnische en tunnelinstallatie van de langste verkeerstunnel van Nederland de Westerscheldetunnel verzorgd en heeft deze in onderhoud.

Over Coentunnel Company B.V.
Coentunnel Company B.V. bestaat uit Arcadis, BESIX, CFE, Dredging International, Dura Vermeer, TBI Bouw (vertegenwoordigd door Haverkort Voormolen) en Vinci. Het Nederlands/Belgisch/Frans consortium heeft op 22 april 2008 het contract met Rijkswaterstaat ondertekend voor de 'Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé'. Het betreft hier een zogenaamd DBFM-contract (Design, Build, Finance en Maintain) met een looptijd van 30 jaar en een totale waarde van circa. € 500 miljoen.

Coentunnel Company financiert de werkzaamheden voor eigen rekening en krijgt haar inkomsten uit de toekomstige beschikbaarheidsvergoeding gebaseerd op het werkelijke beschikbaar zijn van het wegsysteem voor de weggebruikers in de periode 2008 - 2038.

Over de Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé
De werkzaamheden van de 'Capaciteitsuitbreiding Coentunnel Tracé' bestaan uit meerdere onderdelen. Coentunnel Company verzorgt het onderhoud van het bestaande Coentunneltracé. De Nederlandse Staat blijft via Rijkswaterstaat eigenaar en beheerder. Tegelijkertijd zal Coentunnel Company de aanleg van een Tweede Coentunnel met toeleidende wegen en voorzieningen voorbereiden en realiseren. Na ingebruikstelling van die nieuwe tunnel, wordt de bestaande Coentunnel gerenoveerd, waarna het Coentunneltracé uit 2 tunnels met in totaal 8 rijstroken zal bestaan.

Over Croon
Met 2.000 vakmensen is Croon de grootste, volledig in elektrotechniek gespecialiseerde onderneming van Nederland. Croon Elektrotechniek profileert zich als de proactieve dienstverlener voor ambitieuze klanten. Met meer dan 12 vestigingen in Nederland en vier in het buitenland is Croon dagelijks actief op de gebieden advies, ontwerp, realisatie en maintenance voor relaties in de sectoren industrie, milieu, infrastructuur, marine & offshore, utiliteit, zorg en onderwijs. Croon Elektrotechniek is onderdeel van het vastgoed-, bouw- en techniekconcern TBI Holdings.
Deel dit artikel:                   

Eerste kabel voor aansluiting windparken op zee Borssele bereikt kust
Nieuwsbericht
Verleggingen kabels en leidingen A27 van start
Nieuwsbericht
Nederland en Niedersachsen gaan samen voor schone Eems-Dollard
Nieuwsbericht
Van Nieuwenhuizen: Nederland voorbereiden op drogere zomers
Nieuwsbericht
Droogteseizoen weer van start
Nieuwsbericht
Windparken aangesloten met verbindingen met hoogste capaciteit ter wereld
Nieuwsbericht
Bochtafsnijding vaargeul Holwerd-Ameland is klaar
Nieuwsbericht
TEC ondersteunt bij toekomstbestendig maken van tunnels in Amsterdam
Nieuwsbericht
Mogelijke problemen navigatieapparatuur
Nieuwsbericht
Pulse consortium voorkeursaanbieder Cross River Rail in Brisbane
Nieuwsbericht
Sneller uit de file met strategische inzet bergers
Nieuwsbericht
ParkeerVak 2019: Transitie in Mobiliteit & Parkeren
Nieuwsbericht
Lievense Holding investeert in energietransitie met Petersburg Consultants
Nieuwsbericht
ProRail en Network Rail zetten samen in op innovatie
Nieuwsbericht
RWS kijkt samen met TU Delft hoe zandige oevers Houtribdijk zich gedragen
Nieuwsbericht
Alle innovatieve veiligheidsoplossingen op een rijtje
Weblogposting
Railtech podium oprichting Europees platform spooronderhoud
Nieuwsbericht
Meer en snellere treinen
Nieuwsbericht
Goedemorgen Nederland bezoekt de RailTech
Nieuwsbericht
Nieuwe directeur voor de Bouwcampus
Nieuwsbericht
Rijkswaterstaat verbetert contractdocumenten D&C-opdrachten
Nieuwsbericht
Europese subsidie voor Nederlandse infraprojecten
Nieuwsbericht
Limburg en RWS akkoord met verlengen overeenkomst Consortium Grensmaas
Nieuwsbericht
[Banners]